Stichting SportFrinten

logo Tocht der Frinten

Voor 15 mei 2024 staat de eerstvolgende Tocht der Frinten Schijf op het programma.

link inschrijvenDirect inschrijven toertocht Schijf, klik op afbeelding rechts.

Ook in 2024 houdt Schijf weer vast aan een doordeweekse wielertoertocht.De langste route komt uit op ruim boven de honderd kilometer en de kortste route is ongeveer negentig kilometer.Het rijden aan de Belgische kant van de grensstreek is ons vorig jaar goed bevallen en ook dit jaar laten we u genieten van Noord België. Veel lokale wielertoeristen rijden vaak hun standaard rondje met de door ons uitgestippelde route willen we ook de lokale toerrijders afwisseling bieden en verrassen met weggetjes waar wielertoeristen niet vaak komen.Het aantal hoogtemeters is dit jaar erg gering, ook dit jaar laten we de Brabantse Wal letterlijk links liggen. Dit jaar zetten we weer koers richting Breda en omstreken om dit mooie deel van Brabant onder uw belangstelling te brengen. Hoe het ook is uiteindelijk leidt de route u weer terug naar het prachtige dorp Schijf waar u in de kantine van RKVV Schijf gastvrij wordt onthaald om uw medaile in ontvangst te nemen en onder het genot van een consumptie na te genieten.

foto borden toertochtNet als voorgaande jaren blijft de toertocht in Schijf onderdeel van het drieluik aan toertochten, die in Gelderland, Brabant en Zuid Holland verreden wordt. Zoals alle jaren zijn we ook in 2024 weer op het sportcomplex van RKVV Schijf te gast. Met hulp van de vrijwilligers van de voetbalvereniging en vrijwilligers van onze stichting dragen we zorg voor alles wat nodig is om de toertocht een professionele uitstraling te geven. Het parcours voor 2024 is niet alleen een zeer toeristische route, maar gaat met een beetje wind zeker in de benen zitten. De rust voor beide afstanden is weer bij het bekende adres aan de Zonnelandstraat in Nispen. Op dat moment ligt het Belgische deel van de routes nog op ons te wachten. Via Noord België gaan we richting Breda / Rijsbergen en rijden we zoals altijd via verkeersluwe wegen en fraaie landwegen weer richting Schijf.

Ook voor de toertocht in Schijf vragen we weer een belachelijk lage inschrijfprijs. Ook in 2024 is de inschrijfprijs voor al onze tochten gelijk getrokken. Voor slechts 12€ kunnen defensiemedewerkers in 2024 drie prachtige toertochten in het land fietsen en voor de niet defensiemedewerkers komt het bedrag voor 3 prachtige tochten op 21€ uit. Een ongekend koopje gelet op de kwaliteit toertocht en de verzorging die wordt geboden. Als je "Master der Frinten 2024" wilt worden, moet je zeker voor 3 tochten inschrijven en ze ook daadwerkelijk uitrijden. Wil of kun je niet aan alle ritten deelnemen, dan is het nog zo, dat je korting krijgt als je gelijk voor een tweede toertocht inschrijft. Natuurlijk blijft ook de mogelijkheid bestaan om voor iedere rit apart in te schrijven. In dat geval betaal je 8 € (5 € defensie) bij de voorinschrijving en 10 € (7 € defensie) op de dag zelf. Voor de inschrijfmogelijkheden, zie tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2024", voor alle overige informatie, zie onder.foto editie 2018 foto editie 2018

Foto's van de editie van 2018, op de foto links maken onze Zeeuwse vrienden zich gereed voor de tocht. Op de foto rechts blije gezichten na afloop van de tocht.foto's Marian van Grotel.Kerninformatie

  start-/finish

  "De Zoek" Zoeksedijk 6, 4721 AT Schijf
  De start-/finishlocatie is gelegen aan de rand van het dorp Schijf. Aangekomen bij de kruising bij de kerk van Schijf, waar sportpark "De Zoek" al aangegeven staat, rijdt u in de richting van de basisschool van Schijf en als u deze weg blijft volgen, komt u uit waar u moet zijn.

  datum toertocht

  15 mei 2024
  Het is de bedoeling om jaarlijks op de derde woensdag in mei de toertocht te organiseren.Het kan zijn dat de datum moet worden aangepast indien in de week van 15 mei de sportaccomodatie niet beschikbaar is.

  afstanden

  75 en 120 kilometer, let op! alleen de kortste afstand wordt uitgepeild.
  De gegeven afstanden zijn de afstanden bij benadering. De werkelijk te rijden afstanden kunnen enkele kilometers afwijken. Voor de licentiehouders onder de toerrijders nodigt het prachtige parcours uit om er een mooie duurtraining van te maken. Wil je extra kilometers maken, kom dan op de fiets naar Schijf.

  starttijden

  Vanaf 08:00 uur is de kantine open en kan worden ingeschreven. De officiële start is voor alle afstanden vanaf 08:30 uur
  Vanaf het genoemde tijdstip kunt u zich melden bij de inschrijving om uw polsbandje in ontvangst te nemen, al dan niet na te hebben bijgeschreven. Na ontvangst van uw polsbandje bent u deelnemer en staat het u vrij om vanaf 08:30 uur van start te gaan. De permanence gaat iets voor 08:00 uur open en de inschrijving sluit om 09:30 uur.

  kosten bij voorinschrijving

  alle afstanden 5€ voor defensiemedewerkers (incl. veteranen van defensie). Voor de overige deelnemers 8€ (op de dag zelf inschrijven kost 2€ extra). Leden van de NPSB kunnen op de dag zelf met korting inschrijven. De gemiddelde prijs per tocht daalt, indien u voor meerdere tochten tegelijk inschrijft (zie webpagina "Inschrijven Tochten der Frinten 2024".
  Bij de voorinschrijving betaalt u 2€ minder dan op de dag zelf (als bijschrijver). Dit om u aan te moedigen om tijdig in te schrijven. De organisatie stemt daar haar logistieke inspanning op af. Weet dat na inschrijving geen restitutie van uw inschrijfgeld meer mogelijk is.

  verzorging

  Voor alle afstanden is na ca. 60 km ravitaillering voorzien.
  Dit betekent dat de kortste afstand na de rust nog zo'n 15 kilometer af moet leggen en de 120 km ongeveer op de helft is van hun tocht. De organisatie voorziet in koeken, fruit en soep en natuurlijk (sport)drank.

  Omkleden en douchen is mogelijk op het sportpark.
  Op uw fiets kunnen wij tijdens het douchen letten, op uw overige waardevolle spullen niet. Neem ze niet mee naar de kleedkamers. Help diefstal voorkomen.

  Een bewaakte fietsenstalling wordt op het sportpark ingericht.
  Tijdens het evenement wordt u de mogelijkheid geboden om zelf uw fiets in de bewaakte fietsenstalling te plaatsen. Uw fiets wordt gelabeld en u krijgt het bijbehorende kaartje mee. Alleen met dat kaartje kunt u uw fiets weer uit de stalling meenemen. Verlies het kaartje dus niet en voorkom problemen. Let op! De fietsenstalling sluit om 15:30 uur.

  Parkeren is ook mogelijk op het sportpark (op aanwijzing van de organisatie).
  Om de doorgang voor de fietsers en hulpdiensten te garanderen, is het nodig dat u niet "wild" gaat parkeren. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters op en parkeer op de daarvoor bestemde locatie.


  inschrijving

  digitaal via de website en op 15 mei 2024 bij de permanance
  De voorinschrijving is geopend. Op het tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2024" kunt u het digitaal inschrijfformulier vinden. Op 15 mei 2024 liggen op het sportpark bij de inschrijfbalie van de toertocht formulieren voor de bijschrijvers gereed. Zoals al eerder vermeld, rekenen we voor bijschrijven 2€ extra. Door de samenwerking met de Sportcommissie KMar gelden andere prijzen voor defensiemedewerkers en veteranen van defensie (zie onder). Neem voor u inschrijft kennis van het toerreglement (zie tabblad reglement).

De routes digitaal

De digitale bestanden kunt u hier downloaden.

Schijf 75km 2024.gpx

Schijf120km 2024.gpx

Info defensiemedewerkers

 1. De tocht wordt in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee / Sportcommissie KMar georganiseerd.
 2. Voor defensiemedewerkers (incl. defensieveteranen) geldt een aangepast inschrijftarief. Betaalt u per iDeal of overschrijving, let er dan goed op dat u bij het voorinschrijven het juiste bedrag kiest. Op de dag zelf geldt er ook een aangepast inschrijftarief, maar u betaalt als bijschrijver 2€ extra (7€ i.p.v. 5€). Let op! Zowel voorinschrijvers als ook bijschrijvers dienen aan te tonen dat ze voor het speciale tarief in aanmerking komen door hun defensie- / KMarpasje of veteranenpas ongevraagd te tonen.