Stichting SportFrinten

Het jaarprogramma voor 2024 van de Stichting SportFrinten.

Ook dit jaar staan er weer meer activiteiten op ons jaarprogramma dan voorgaande jaren. We organiseren net als vorig jaar 3 toertochten en 3 BWF-koersen (met de optie voor de BWF om als mede organisator met ons een vierde BWF-koers in Sprundel te organiseren). Dit jaar gaan we ook een NK voor de geüniformeerde overheidsdiensten organiseren. Dit als resultaat van de samenwerking met de Nederlandse Politie SportBond (NPSB) en de Sportcommissie van de Koninklijke Marechaussee.Drie "Tochten der Frinten" in 2024.


De inschrijving voor de tochten van 2024 staat vanaf begin januari weer open. We hopen dat het aantal inschrijvingen voor zowel de toertochten als de wielerwedstrijden het weer mogelijk maken om ook volgend jaar weer mooie sportevenementen te organiseren. De opkomst bij onze evenementen voor zowel de toer- als wedstrijdrijders is nog niet terug op het peil van voor de coronapandemie.In Alblasserwaard hebben we in 2023 een pilot gedraaid met een toertocht op de vrijdag in plaats van op de woensdag. Het resultaat was teleurstellend en deed geen eer aan de perfect georganiseerde tocht met misschien wel de mooiste routes van alle tochten. Dit jaar worden alle tochten weer verreden op een woensdag en weet dat de prijs per tocht onveranderd laag is en de kwaliteit, zoals u gewend bent, uitstekend. Alle informatie over onze toertochten kunt u vinden op de afzonderlijke webpagina's elders op onze website.

foto start Tocht der Frinten Alkblasserwaard 2019In 2024 NK WFN in Schijf en BWF koersen in Roosendaal en Nispen.


logo Brabantse WielerfederatieVoor dit jaar staan er zeker drie en mogelijk 4 toonaangevende wedstrijden in de regio West Brabant op de agenda. Alle wedstrijden staan open voor de categorie renners 50+, 50- en amateurs en dames.
Op zondag 7 april 2024 openen we met de BWF ronde in Roosendaal, om vervolgens op 16 juni het NK WFN in Schijf te organiseren, met als toetje in Schijf het NK voor de geüniformeerde overheidsdiensten. We sluiten op 15 september met de BWF ronde in Nispen (Borteldonk) ons jaarprogramma af. Informatie over onze BWF wedstrijden vindt u elders op de website waar voor iedere wedstrijd een afzonderlijke webpagina is aangemaakt.


Naast de evenementen voor het grote publiek richten we ons door het jaar heen ook op activiteiten voor specifieke doelgroepen en houden we pop-up tochten, die we met name via STRAVA aankondigen. We zijn op STRAVA te vinden als Club SportFrinten.