Stichting SportFrinten

Op 7 april 2024 wordt de BWF Ronde van Van Wely Roosendaal verreden.renner van Van Wely aan de start logo Van Wely oogzorgcentrum Op het parcours waar vorig jaar nog om het kampioenschap van de BWF werd gestreden, wordt dit jaar de eerste koers van 2024 van de Stichting SportFrinten verreden. Het is niet voor niets dat de ronde van Van Wely Roosendaal dit jaar zo vroeg wordt verreden. Voorgaande jaren werd de ronde in juni verreden, maar dit jaar organiseren we in Schijf het NK WFN in juni. Om die reden hebben we de normaliter vroege koers in Schijf verplaatst naar juni en de koers in Roosendaal naar april.

Het parcours in Roosendaal is bij veel renners goed bekend van zowel het NK WFN in 2022 als ook de BWF kampioenschappen van 2023. Het parcours heeft alle ingrediënten om er een spannende wedstrijd van te maken. Het parcours kent een venijnig klimmetje wat elke 3,4 km weer voor de wielen komt. Ook de wind heeft in april vrij spel op het aan de rand van Roosendaal gelegen parcours. Het is overigens een technisch eenvoudig asfaltparcours met goed lopende bochten. Ook voor het publiek is het een leuke ronde om naar te kijken. Strategisch opgesteld, zijn de renners over een groot deel van de route te volgen. Het nodigt dan ook uit om tijdens de wedstrijden het rondje als toeschouwer een keertje te lopen.

foto start/ finish PuitenbroekstraatDe finishlijn komt vlak voor de enige bebouwing aan de Puitenbroekstraat te liggen. Op de verharding voor de woning komt de jurywagen te staan. Voor het publiek is vanaf de finish vrijwel de hele laatste kilometer tot de streep te volgen.

foto links de start/ finish voor de voormalige camperstalling van Akkermans.


foto verkeersregelaars foto auto de Labie Op de foto links wordt door verkeersregelaars over uw veiligheid gewaakt. Op de foto rechts zien we de voorrijauto van De Labie auto's uit Achtmaal. Ook dit jaar volgt hij het peloton weer met een prachtige wagen uit zijn collectie.Kerninformatie

  permanence

  Let op! De inschrijving vindt niet plaats op het sportpark. De permanence is gelegen direct na de eerste bocht aan de linkerkant van de weg aan de Vogelenzangstraat 6, 4705 AM in Roosendaal.
  In de schuur van de boerderij zijn we te gast om in te schrijven. Daar is het ook mogelijk om je bidon te vullen en naar het toilet te gaan. In de omgeving van de start/ finish en permanence is het niet mogelijk om de auto te parkeren. Parkeren dient bij het sportpark te geschieden.

  Start-/finish

  De start-/finishlocatie is aan de Puitenbroekstraat gelegen. De Puitenbroekstraat ligt op zo'n 250 meter van de parkeerplaats van het sportpark. Inrijden op de wielerbaan is mogelijk indien er geen activiteiten op het wegparcours plaatsvinden. De parkeerplaats van het sportpark is eenvoudig via de Gastelseweg te bereiken.

  Datum wielerronde

  7 april 2024
  aanvangstijden zijn:
  categorie BWF 50+ met dames om 10:30 uur;
  categorie BWF 50- om 12:00 uur;
  categorie BWF amateurs om 13:30 uur.

  Verzorging

  verzorging is toegestaan. Er geldt geen ronde vergoeding bij pech. Met 3,4 km is de ronde daar te groot voor. Bij het voortijdig verlaten van de wedstrijd dient u zich af te melden aan de jurywagen.

  Inschrijfgeld

  Er dient digitaal ingeschreven te worden via de website van de Brabantse Wieler Federatie
  (brabantsewielerfederatie.nl).

  Bij uitzondering wordt op de wedstrijddag gelegenheid geboden om nog in te schrijven, maar dit wordt dus niet gegarandeerd. Op de website van de BWF leest u het actuele inschrijftarief voor deelname aan de BWF wedstrijden.
  Vaste rugnummers houden de renners gedurende het seizoen bij zich de overige rugnummers dienen na de wedstrijd ingeleverd te worden.

  Parcours

  100% asfaltronde van 3,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek in de Puitenbroekstraat (start/finish) naar rechts de vogelenzangstraat in aan het eind naar links de Korte Zegstraat in die over gaat in de Meirestraat. Eind Meirestraat naar links de Puitenbroekstraat indraaien naar de finish.

  parcours ronde van Roosendaal

  Prijzen

  Voor alle categorieën wordt hetzelfde prijzenschema aangehouden.
  De podiumrijders onvangen een bos bloemen (dit geldt ook voor de 60+ die meestrijden in de categorie 50+). Verder zijn de volgende geldprijzen in euro's van toepassing (Schema BWF):1e €15, 2e €12,50, 3e €12,50, 4e €10, 5e €10, 6e €7,50, 7e €7,50, 8e €5, 9e €5, 10e €5. Voor elke 3 inschrijvers meer dan 30 inschrijvers komt er een prijs van 5 euro bij tot een maximum van 15 prijzen.