Stichting SportFrinten

logo BWF

Op 15 september 2024 staat de BWF Ronde van Pollux Borteldonk op de kalender.

logo Pollux In 2023 werd weer een prachtige sluitingskoers in Borteldonk verreden. Bij alle categorieën was er volop strijd en kwamen de sterke mannen en vrouwen in de loop van de wedstrijd boven drijven. Het maakte er voor het publiek en jury een fraai wisselend schouwspel van, van wielergevechten om de overwinning en om resterende prijzen. De strijd bij de 50+ werd licht beïnvloed door een valpartij in het begin van de koers, maar feitelijk was toen het spel al op de wagen. Voor dit jaar zien we weer uit naar een sluitingskoers met kleppers uit de grensstreek en van buiten de regio. Het parcours van 4,4 km, over lokale binnenwegen met brede en smalle gedeelten van het parcours, vraagt van de renners dat ze een bekeken koers rijden om te voorkomen dat hun medestrijders hun bordje leeg eten. Ook bij de eindsprint vond menig renner zijn of haar Waterloo door komend uit de laatste bocht te vroeg op kop te komen. Kortom, het kunnen weer mooie wedstrijden worden in Nispen.

foto Hoeve ZonnelandNet als voorgaande jaren wordt de finishlijn pal voor de Vlaamse schuur van Hoeve Zonneland getrokken. Op de brede oprit van Hoeve Zonneland krijgt de jurywagen van de BWF een keurige positie en hebben toeschouwers en jury duidelijk zicht op de laatste 400 meter voor de finish. Het parcours bestaat uit nette asfaltwegen en goedlopende bochten, maar de wind heeft vrijwel overal vrij spel en kan de koers behoorlijk zwaar maken en het peloton doen verbrokkelen in vele groepjes. Het gebied Borteldonk is een van de oudste buurtschappen van Roosendaal.

foto start Borteldonk 50+ foto groepjes door de wind

Foto's van BWF renners in 2019, op de foto links wachten de renners 50+ geduldig in de zon op het startschot en op de foto rechts zien we de gevolgen van de toenemende wind tijdens de Ronde van Borteldonk 2019. Met of zonder wind, met of zonder regen het is elke zondag weer strijd bij de BWF wedstrijden.Kerninformatie

  Permanence en start-/finish

  "Hoeve Zonneland" Zonnelandstraat 6, 4709 RA Nispen
  De permanance en start-/finishlocatie is gelegen aan de Zonnelandstraat. De Zonnelandstraat is eenvoudig via de eerste rotonde van de N262 richting Essen te bereiken. Het is beter om via de tweede rotonde naar de permanence te rijden. In dat geval blijft u met uw wagen buiten het parcours.

  Datum wielerronde

  15 september 2024
  aanvangstijden zijn: BWF 50+ en dames om 10:30 uur, BWF 50- om 12:00 uur en amateurs 13:30 uur.

  Inschrijfgeld

  Er dient digitaal ingeschreven te worden via de website van de Brabantse WielerFederatie
  (brabantsewielerfederatie.nl).

  Bij uitzondering wordt op de wedstrijddag gelegenheid geboden om nog in te schrijven, maar dit wordt dus niet gegarandeerd. Op de website van de BWF leest u het actuele inschrijftarief voor deelname aan de BWF wedstrijden.
  Vaste rugnummers houden de renners gedurende het seizoen bij zich de overige rugnummers dienen na de wedstrijd ingeleverd te worden.

  Parcours

  100% asfaltronde van 4,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek van de Zonnelandstraat, vervolgens de oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg  parcours Ronde van Borteldonk

Prijzen

Voor alle categorieën wordt hetzelfde prijzenschema aangehouden.
De podiumrijders onvangen een bos bloemen (dit geldt ook voor de 60+ die meestrijden in de categorie 50+). Verder zijn de volgende geldprijzen in euro's van toepassing (Schema BWF):1e €15, 2e €12,50, 3e €12,50, 4e €10, 5e €10, 6e €7,50, 7e €7,50, 8e €5, 9e €5, 10e €5. Voor elke 3 inschrijvers meer dan 30 inschrijvers komt er een prijs van 5 euro bij tot een maximum van 15 prijzen.