Stichting SportFrinten

logo Tocht der Frinten

Nieuwe routes; maak kennis met de Biesbosch

link inschrijvenDirect inschrijven toertocht Alblasserwaard, klik op afbeelding rechts.

In 2024 organiseert onze lokale organisator Peter van der Grijn met zijn groep vrijwilligers voor de vierde keer “zijn” Tocht der Frinten. Net als in 2023 zal Nieuwpoort wederom de uitvalsbasis zijn waar we weer bij Tafeltennisvereniging TALANI te gast zijn. Nieuwpoort is het kleinste vestingstadje van ons land, onderdeel van de Hollandsche Waterlinie, gelegen langs de rivier de Lek. Vanuit de noordelijker gelegen Krimpenerwaard is Nieuwpoort met de nabijgelegen bootverbinding vanuit Schoonhoven bereikbaar.

In 2024 is nieuw dat de routes niet meer met de bekende gele bordjes worden uitgepeild. De tocht zal alleen te rijden zijn met fietsnavigatie. Het is dus zaak om individueel of in een groepje minimaal één fietsnavigatie beschikbaar te hebben.

Ook nieuw in 2024 is de route. In de eerste 3 edities stonden de polder, molens en rivieren centraal. In de nieuwe routes komen deze zeker ook weer aan bod maar zal er ook een uitstapje worden gemaakt naar Nationaal Park “De Brabantse Biesbosch”
Vanaf de startlocatie gaat het door het prachtige vestingstadje Nieuwpoort via de Lekdijk naar Groot-Ammers. Vervolgens wordt via Ottoland en Giessenburg de Merwedebrug bij Gorinchem bereikt. Vanaf de brug duiken we het gemoedelijke Brabant in. Via Werkendam naar het natuurschoon van De Biesbosch. Na het rondje door de Biesbosch gaat de 70 km route direct retour over de Merwedebrug terug de polder in richting finishplaats Nieuwpoort.
foto rust Alblasserwaard 2023

De 120 km route gaat na het rondje Biesbosch eerst nog een toertje door het Brabantse land.

De toertocht in de Alblasserwaard is de laatste toertocht in een reeks van 3 Tochten der Frinten die in 2024 verreden wordt. Het experiment om de toertocht op een vrijdag i.p.v. de woensdag te verrijden, is ons niet goed bevallen. Dit jaar wordt de tocht dus gewoon weer op een doordeweekse woensdag verreden. Het experiment van dit jaar bestaat uit het enkel aanbieden van de routes d.m.v.een gpx-bestandje. Het scheelt de lokale vrijwilligers een berg werk en het narijden van de routes, om te controleren of alle pijlen er nog hangen, behoort tot het verleden. Het maakt ook dat het chagrijn bij weer een aantal verdwenen pijlen de vrijwilligers niet langer parten speelt en drukt de organisatiekosten wat zich direct vertaalt naar het niet verhogen van de inschrijfprijzen. Het zou leuk zijn als u ons helpt om van al onze tochten een klein wielerfeestje te maken, dat we liefst samen jaarlijks weer met u vieren.

Ook voor de toertocht in Alblasserwaard geldt dezelfde belachelijk lage inschrijfprijs als voor de andere tochten. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd, voor slechts 12€ kunnen defensiemedewerkers nu drie prachtige toertochten in het land fietsen en voor de niet defensiemedewerkers komt het bedrag voor 3 prachtige tochten op 21€ uit. Wil of kun je niet aan alle ritten deelnemen, schrijf dan in voor de ritten die je wel ziet zitten. Hoe meer ritten je rijdt, des te minder de deelname per rit je kost. Natuurlijk blijft ook de mogelijkheid bestaan om voor iedere rit apart in te schrijven. Voor de inschrijfmogelijkheden zie tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2024", voor alle overige informatie zie onder.

foto inschrijving foto passage brug

Op de foto links drukte bij de inschrijving in 2019 kort voor de officiële starttijd. Op de foto rechts één van de bruggetjes die enthousiast door de deelnemers worden gepasseerd op het zuidelijk deel van de route.Kerninformatie

  start-/finish

  Tafeltennisvereniging Ta-La-Ni, Waterlinie 1, 2965 CC Nieuwpoort
  De start-/finishlocatie is gelegen op een prachtige locatie in Nieuwpoort met alle benodigde voorzieningen. Er is een parkeerplaats waar u op aanwijzing van de organisatie dient te parkeren. Parkeren bij supermarkt en woonzorgcomplex is niet toegestaan.

  datum toertocht

  12 juni 2024
  Het gaat om de geplande datum die uitsluitend door onvoorziene omstandigheden nog kan wijzigen.

  afstanden

  70 en 120 kilometer
  Net als bij de tochten in Apeldoorn en Schijf kan er gekozen worden uit twee afstanden. Wij gaan ervan uit dat in juni de meeste renners voor de 120 km kiezen. De gegeven afstanden zijn net als bij de eerdere tochten de afstanden bij benadering. De werkelijk te rijden afstanden kunnen enkele kilometers afwijken. Ook hier geldt dat we je graag aanmoedigen om extra kilometers te maken door op de fiets naar de start te komen.

  starttijden

  Vanaf 08:00 uur is de kantine open en kan worden ingeschreven. De officiële start is voor alle afstanden vanaf 08:30 uur
  Vanaf het genoemde tijdstip kunt u zich melden bij de inschrijving om uw deelnamebewijs (polsbandje) in ontvangst te nemen, al dan niet na te hebben bijgeschreven. Na ontvangst van uw deelnamebewijs bent u deelnemer en staat het u vrij om van start te gaan. De permanence gaat iets voor 08:00 uur open en de inschrijving sluit om 09:30 uur.

  kosten bij voorinschrijving

  Alle afstanden 5€ voor defensiemedewerkers (incl. veteranen van defensie). Voor de overige deelnemers 8€ (op de dag zelf inschrijven kost 2€ extra).
  Bij de voorinschrijving betaalt u 2€ minder dan op de dag zelf (als bijschrijver). Dit om u aan te moedigen om tijdig in te schrijven. De organisatie stemt daar haar logistieke inspanning op af. Weet dat na inschrijving geen restitutie van uw inschrijfgeld meer mogelijk is.

  verzorging

  Voor alle afstanden is ravitaillering voorzien
  Onderweg is voor elke afstand een keer verzorging voorzien. U wordt aangeraden om ook zelf in verzorging voor onderweg te voorzien. Voor iedere deelnemer die zich na de tocht bij de inschrijfbalie meldt, is er een aandenken om de toertocht mee af te sluiten.

  Omkleden en douchen is mogelijk op het sportpark.
  Uw fiets wordt niet bewaakt en mag niet mee het gebouw in! Liefst zien we dat u uw fiets zelf een veilig plekje geeft en geen waardevolle spullen naar de kleedkamers meeneemt. Help diefstal voorkomen.

  Een bewaakte fietsenstalling wordt op het sportpark dus niet ingericht. De nieuwe startlocatie kent een smalle toegangspoort en is erg overzichtelijk. Om die reden is er geen bewaakte fietsenstalling.

  Parkeren is mogelijk in de omgeving van het sportpark (op aanwijzing van de organisatie).
  Om de doorgang voor de fietsers en hulpdiensten te garanderen, is het nodig dat u niet "wild" gaat parkeren. Volg de aanwijzingen van de organisatie op en parkeer op de daarvoor bestemde locatie.


  inschrijving

  digitaal via de website en op 12 juni 2024 bij de permanance
  De voorinschrijving is geopend. Op het tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2024" kunt u het digitaal inschrijfformulier vinden. Op 12 juni 2024 liggen op het sportpark bij de inschrijfbalie van de toertocht formulieren voor de bijschrijvers gereed. Zoals al eerder vermeld, rekenen we voor bijschrijven 2€ extra. Door de samenwerking met de Sportcommissie KMar gelden andere prijzen voor defensiemedewerkers en veteranen van defensie (zie onder). Neem voor u inschrijft kennis van het toerreglement (zie tabblad reglement).

De routes digitaal

De digitale bestanden kunt u hier downloaden.

Alblasserwaard 75km. gpx

Alblasserwaard 125km. gpx

Info defensiemedewerkers

 1. De tocht wordt in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee / Sportcommissie KMar georganiseerd.
 2. Voor defensiemedewerkers (incl. defensieveteranen) geldt een aangepast inschrijftarief. Betaalt u per iDeal of overschrijving, let er dan goed op dat u bij het voorinschrijven het juiste bedrag kiest. Op de dag zelf geldt er ook een aangepast inschrijftarief, maar u betaalt als bijschrijver 2€ extra (7€ i.p.v. 5€). Let op! Zowel voorinschrijvers als ook bijschrijvers dienen aan te tonen dat ze voor het speciale tarief in aanmerking komen door hun defensie- / KMarpasje of veteranenpas ongevraagd te tonen.