Stichting SportFrinten

Op 16 juni 2024 organiseert de Stichting SportFrinten het
NK WFN 2024
tijdens de BWF ronde van Super Dichtbij Schijf.logo Super Dichtbij logo WFN Met steun van onze hoofdsponsor de lokale super "Super Dichtbij" en vele andere sponsors uit het dorp organiseert onze stichting voor de tweede keer de BWF ronde van Super Dichtbij Schijf. Dit jaar gaat het om een heel bijzondere editie van de ronde van Schijf. Met medewerking van de BWF is het namelijk gelukt om in 2024 het NK van de WFN naar Schijf te halen. Samen met de vele vrijwilligers uit Schijf en gesteund door de sponsors uit het dorp, gaan wij er alles aan doen om het NK tot een succes te maken.

De ronde van Schijf kent een grote omloop van ca. 7,5 km waarvan 60% door het bos wordt gereden.Indien de wind uit het zuid-westen komt, kan het op de overige 40% van het parcours behoorlijk waaien. Het technisch eenvoudige parcours leent zich daardoor alleen voor een sterke kopgroep om van het peloton weg te rijden. Renners rijden namelijk lang in het zicht van het peloton en de kleppers in het peloton kunnen de voorsprong van een kopgroep goed controleren, bijvoorbeeld om de kopgroep op zeker moment in de koers als springplank te gebruiken voor eigen offensieve acties.

Ook voor het publiek kan het een leuke ronde zijn om naar te kijken. Strategisch opgesteld, zijn de renners over een groot deel van de route te volgen en bij café Jagersrust is het altijd gezellig.De finishlijn komt op een steenworp van het café te liggen. Rijdend vanuit Schijf richting café Jagersrust komt rechts in de berm de jurywagen te staan.

Foto kampioenen 2022foto BWF: de winnaars van het in 2022 door de SportFrinten georganiseerde NK.


foto winkel hoofdsponsor Super Dichtbij foto auto de Labie
Op de foto links staat de winkel van onze hoofdsponsor Super Dichtbij in het centrum van Schijf. Op de foto rechts zien we de volgauto van De Labie auto's uit Achtmaal. Ook tijdens de ronde van Schijf volgt hij het peloton met een prachtige wagen uit zijn collectie. De toeschouwers dienen het parcours altijd vrij te houden tot de volgwagen is gepasseerd.Kerninformatie

  Permanence

  De permanence is in de kantine van sportpark "De Zoek", gelegen aan de Zoeksedijk 6, 4721 AT Schijf
  We zijn te gast in de kantine van RKVV Schijf om in te schrijven. Renners worden vriendelijk verzocht om op het parkeerterrein van het sportpark te parkeren. Het nabijgelegen parcours is eenvoudig per fiets te bereiken. Renners kunnen op het sportpark gebruikmaken van de ter beschikking gestelde kleedkamers en douches.

  Start-/finish

  De start-/finishlocatie is aan de Hoeksestraat gelegen ter hoogte van het parkeerterrein van café Jagersrust. Omdat er dit jaar het NK WFN wordt verreden, worden de rugnummers dit jaar dus niet in Café Jagersrust verstrekt.
  Graag aandacht voor het volgende: In verband met de mylapregistratie is het niet toegestaan bij het inrijden de finishlijn te passeren. De deelnemende renners kunnen inrijden dicht bij de startlocatie buiten het parcours op zowel de doorgaande weg naar Achtmaal als ook op de weg naar Essen of rijdend van de permanence parallel aan het parcours op de Zoeksedijk richting start/ finish. Vanaf het moment dat de eerste categorie is gestart, geldt dat er in geen geval tegen de rijrichting van de renners in mag worden gereden.

  Datum wielerronde

  16 juni 2024
  aanvangstijden, ronden en afstanden zijn:
  om 10:00 uur heren 60+ over 8 ronden (60km);
  om 10:01 uur dames alle leeftijden over 7 ronden (52,5km);
  om 11:40 uur heren 40 t/m 49 jaar over 10 ronden (75km);
  om 11:41 uur heren 50 t/m 59 jaar over 9 ronden (67,5km);
  om 14:00 uur heren 16 t/m 39 jaar (amateurs) over 11 ronden (82,5km).

  Verzorging

  Verzorging is toegestaan tot de voorlaatste ronde op de door de jury bepaalde locatie.
  Er geldt geen ronde vergoeding bij pech. Met 7,5 km is de omloop daar te groot voor. Bij het voortijdig verlaten van de wedstrijd dient u zich af te melden aan de jurywagen.

  Inschrijfgeld

  Er dient digitaal ingeschreven te worden via de website van de Brabantse WielerFederatie
  ( brabantsewielerfederatie.nl).

  Het kan zijn dat bij uitzondering op de wedstrijddag gelegenheid geboden wordt om nog in te schrijven, maar dit wordt dus niet gegarandeerd. Op de website van de BWF leest u het actuele inschrijftarief voor deelname aan het NK WFN.
  Voor het NK WFN krijgen de renners een toegewezen rugnummer wat de renners als aandenken mogen behouden.

  Parcours en inrijden voor NK

  Op een paar honderd meter klinkers na een prachtige asfaltronde van 7,5 km
  De ronde wordt rechtsom gereden vanaf het vertrek in de Hoeksestraat (start/finish) naar rechts de Achtmaalsebaan in aan het eind weer naar rechts de Nederheidsebaan in richting de kern van het dorp Schijf in de bocht verandert de naam in Roosendaalsebaan om aan de dorpsrand ter hoogte van Kir Royal de Hoeksestraat weer in te duiken richting de finish.


  Inrijden op het parcours is, zoals boven reeds vermeld, met uitzondering van de laatste ronde van de voorafgaande categorie niet toegestaan tijdens de wedstrijd. Na het voor de laatste keer passeren van de startlijn mogen de renners achter de volgwagen het parcours op. De ronde kan dan verkend worden zonder de startstreep te passeren. Wil je de startstreep toch passeren dan dien je achter de jurywagen langs te rijden i.v.m. de mylapsregistratie. Ook komend vanaf de inschrijving is inrijden zonder de start te passeren goed mogelijk (aangegeven op afbeelding parcours onder). Via de Zoeksedijk, die parallel aan het parcours loopt, kan rechtstreeks naar de bocht na de finish worden gereden. Ben je laat of wil je niet veel inrijden dan is de kortste weg naar de start via de Heiningen.  parcours BWF ronde van Super Dichtbij Schijf  Prijzen

  Voor alle categorieën wordt hetzelfde prijzenschema aangehouden.
  De podiumrijders onvangen een bos bloemen en een medaille en de winnaars de kampioenstrui. Verder zijn de volgende geldprijzen in euro's van toepassing (Schema BWF):1e €15, 2e €12,50, 3e €12,50, 4e €10, 5e €10, 6e €7,50, 7e €7,50, 8e €5, 9e €5, 10e €5. Voor elke 3 inschrijvers meer dan 30 inschrijvers komt er een prijs van 5 euro bij tot een maximum van 15 prijzen.