Stichting SportFrinten

logo Tocht der Frinten

Voor 18 mei 2022 staat de eerstvolgende Tocht der Frinten Schijf op het programma.

link inschrijvenDirect inschrijven toertocht Schijf, klik op afbeelding rechts.

Ook in 2022 houdt Schijf weer vast aan een doordeweekse wielertoertocht. Anders dan de laatste editie worden er niet drie afstanden aangeboden, maar wordt, in navolging van Apeldoorn en Alblasserwaard, de keuze in 2022 beperkt tot twee routes. De langste route komt uit op ruim boven de honderd kilometer en de kortste route is ongeveer honderd kilometer. Bij het uitzetten van de routes is goed geluisterd naar het commentaar van de deelnemers aan de voorgaande edities. Door de deelnemers werd de duidelijke wens uitgesproken om meer afwisseling in de routes te brengen. Dat wil zeggen meer afwisseling tussen natuurgebieden, open velden en bebouwing. Niet alleen daaraan hebben we gehoor gegeven, maar ook aan de wens om de route deels door de prachtige grensstreek van België te laten lopen (neem voor de zekerheid een geldig ID mee) en ook aan de wens om in het Nederlandse deel zeker de hoogtemeters van de Brabantse Wal mee te nemen.

foto borden toertochtNet als voorgaande jaren blijft de toertocht in Schijf onderdeel van de drieluik aan toertochten, die in Gelderland, Brabant en Zuid Holland verreden wordt. Zoals alle jaren zijn we ook in 2022 weer op het sportcomplex van RKVV Schijf te gast. Met hulp van de vrijwilligers van de voetbalvereniging en vrijwilligers van onze stichting dragen we zorg voor alles wat nodig is om de toertocht een professionele uitstraling te geven. Het parcours voor 2022 is niet alleen een zeer toeristische route, maar gaat met momenten zeker in de benen zitten. Met minder polders en meer natuurgebieden met hoogtemeters zal het zeker menig toerfietser aanspreken. De rust voor beide afstanden is weer bij het bekende adres aan de Zonnelandstraat in Nispen. Op dat moment liggen het Belgische deel van de routes en de Brabantse Wal achter ons en volgt de brede lus door Brabant om uiteindelijk weer te finishen in Schijf.

Ook voor de toertocht in Schijf vragen we weer een belachelijk lage inschrijfprijs. Ook in 2022 is de inschrijfprijs voor al onze tochten gelijk getrokken. Voor slechts 12€ kunnen defensiemedewerkers in 2022 drie prachtige toertochten in het land fietsen en voor de niet defensiemedewerkers komt het bedrag voor 3 prachtige tochten op 21€ uit. Een ongekend koopje gelet op de kwaliteit toertocht en de verzorging die wordt geboden. Tel daarbij op dat van alle deelnemers per deelgenomen toertocht 1€ per inschrijving naar het goede doel gaat. Alleen al om die reden moet je gelijk voor alle drie de tochten inschrijven. Dat moet je zeker doen als je "Master der Frinten 2022" wilt worden. Daarvoor is enkel nodig alle drie de toertochten uit te rijden. Wil of kun je niet aan alle ritten deelnemen, dan is het nog zo, dat je korting krijgt als je gelijk voor een tweede toertocht inschrijft. Natuurlijk blijft ook de mogelijkheid bestaan om voor iedere rit apart in te schrijven. In dat geval betaal je 8 € (5 € defensie) bij de voorinschrijving en 10 € (7 € defensie) op de dag zelf. Voor de inschrijfmogelijkheden, zie tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2022", voor alle overige informatie, zie onder.foto editie 2018 foto editie 2018

Foto's van de editie van 2018, op de foto links maken onze Zeeuwse vrienden zich gereed voor de tocht. Op de foto rechts blije gezichten na afloop van de tocht.foto's Marian van Grotel.Kerninformatie

  start-/finish

  "De Zoek" Zoeksedijk 6, 4721 AT Schijf
  De start-/finishlocatie is gelegen aan de rand van het dorp Schijf. Aangekomen bij de kruising bij de kerk van Schijf, waar sportpark "De Zoek" al aangegeven staat, rijdt u in de richting van de basisschool van Schijf en als u deze weg blijft volgen, komt u uit waar u moet zijn.

  datum toertocht

  18 mei 2022
  Het is de bedoeling om jaarlijks op de derde woensdag in mei de toertocht te organiseren.Het kan zijn dat de datum moet worden aangepast indien in de week van 18 mei de sportaccomodatie niet beschikbaar is.

  afstanden

  95 en 130 kilometer
  De gegeven afstanden zijn de afstanden bij benadering. De werkelijk te rijden afstanden kunnen enkele kilometers afwijken. Voor de licentiehouders onder de toerrijders nodigt het prachtige parcours uit om er een mooie duurtraining van te maken. Wil je extra kilometers maken, kom dan op de fiets naar Schijf.

  starttijden

  Vanaf 08:00 uur is de kantine open en kan worden ingeschreven. De officiële start is voor alle afstanden vanaf 08:30 uur
  Vanaf het genoemde tijdstip kunt u zich melden bij de inschrijving om uw polsbandje in ontvangst te nemen, al dan niet na te hebben bijgeschreven. Na ontvangst van uw polsbandje bent u deelnemer en staat het u vrij om vanaf 08:30 uur van start te gaan. De permanence gaat iets voor 08:00 uur open en de inschrijving sluit om 10:30 uur.

  kosten bij voorinschrijving

  alle afstanden 5€ voor defensiemedewerkers (incl. veteranen van defensie). Voor de overige deelnemers 8€ (op de dag zelf inschrijven kost 2€ extra). De gemiddelde prijs per tocht daalt, indien u voor meerdere tochten tegelijk inschrijft (zie webpagina "Inschrijven Tochten der Frinten 2022".
  Bij de voorinschrijving betaalt u 2€ minder dan op de dag zelf (als bijschrijver). Dit om u aan te moedigen om tijdig in te schrijven. De organisatie stemt daar haar logistieke inspanning op af. Weet dat na inschrijving geen restitutie van uw inschrijfgeld meer mogelijk is.

  verzorging

  Voor alle afstanden is na ca. 65 km ravitaillering voorzien
  Dit betekent dat de kortste afstand na de rust nog zo'n 30 kilometer af moet leggen en de 130 km ongeveer op de helft is van hun tocht. De organisatie voorziet in koeken, fruit en soep en natuurlijk (sport)drank.

  omkleden en douchen is mogelijk op het sportpark
  Op uw fiets kunnen wij tijdens het douchen letten, op uw overige waardevolle spullen niet. Neem ze niet mee naar de kleedkamers. Help diefstal voorkomen.

  een bewaakte fietsenstalling wordt op het sportpark ingericht
  Tijdens het evenement wordt u de mogelijkheid geboden om zelf uw fiets in de bewaakte fietsenstalling te plaatsen. Uw fiets wordt gelabeld en u krijgt het bijbehorende kaartje mee. Alleen met dat kaartje kunt u uw fiets weer uit de stalling meenemen. Verlies het kaartje dus niet en voorkom problemen. Let op! De fietsenstalling sluit om 16:30 uur.

  parkeren is ook mogelijk op het sportpark (op aanwijzing van de organisatie)
  Om de doorgang voor de fietsers en hulpdiensten te garanderen, is het nodig dat u niet "wild" gaat parkeren. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters op en parkeer op de daarvoor bestemde locatie.


  inschrijving

  digitaal via de website en op 18 mei 2022 bij de permanance
  De voorinschrijving is geopend. Op het tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2022" kunt u het digitaal inschrijfformulier vinden. Op 18 mei 2022 liggen op het sportpark bij de inschrijfbalie van de toertocht formulieren voor de bijschrijvers gereed. Zoals al eerder vermeld, rekenen we voor bijschrijven 2€ extra. Door de samenwerking met de Sportcommissie KMar gelden andere prijzen voor defensiemedewerkers en veteranen van defensie (zie onder). Neem voor u inschrijft kennis van het toerreglement (zie tabblad reglement).

De routes digitaal

De digitale bestanden kunt u hier downloaden.

Download route 95 km (Tdf Schijf 95km 2022.gpx)

Download route 130 km (tdf Schijf 130. gpx)

Info defensiemedewerkers

 1. De tocht wordt in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee / Sportcommissie KMar georganiseerd.
 2. Voor defensiemedewerkers (incl. defensieveteranen) geldt een aangepast inschrijftarief. Betaalt u per iDeal of overschrijving, let er dan goed op dat u bij het voorinschrijven het juiste bedrag kiest. Op de dag zelf geldt er ook een aangepast inschrijftarief, maar u betaalt als bijschrijver 2€ extra (7€ i.p.v. 5€). Let op! Zowel voorinschrijvers als ook bijschrijvers dienen aan te tonen dat ze voor het speciale tarief in aanmerking komen door hun defensie- / KMarpasje of veteranenpas ongevraagd te tonen.