Stichting SportFrinten

Op 9 april 2023 organiseert de Stichting SportFrinten de BWF ronde van Super Dichtbij Schijf.logo Super Dichtbij foto ronde Schijf Met steun van onze hoofdsponsor de lokale super "Super Dichtbij" organiseert onze stichting voor het eerst de BWF ronde van Super Dichtbij Schijf. Al jaren steunt Super Dichtbij onze lokale toertocht in Schijf, maar op ons verzoek verbindt Super Dichtbij de naam van hun super dit jaar ook aan de ronde van Schijf. De sympathieke eigenaar Ruud Bouman is geen bijzondere fan van de wielersport, maar draagt graag bij aan de leefbaarheid van het dorp. De dorpsevenementen, zoals een wielerronde, dragen daar in zijn ogen zeker aan bij. De ronde van Schijf kent een grote omloop van ca. 7,5 km waarvan 60% door het bos wordt gereden. Op de overige 40% van het parcours kan het behoorlijk waaien, indien de wind uit het zuid-westen komt.Het technisch eenvoudige parcours leent zich daardoor alleen voor een sterke kopgroep om weg te komen omdat de renners lang in het zicht blijven van het peloton en de kleppers in het peloton de voorsprong kunnen controleren om de kopgroep op zeker moment in de koers als springplank te gebruiken voor eigen offensieve acties. Ook voor het publiek kan het een leuke ronde zijn om naar te kijken. Strategisch opgesteld, zijn de renners over een groot deel van de route te volgen en bij café Jagersrust is het altijd gezellig.De finishlijn komt op een steenworp van het café te liggen. Rijdend vanuit Schijf richting café Jagersrust komt rechts in de berm de jurywagen te staan.

Foto bloemenfoto links, de bloemen voor de winnaar komen van Peet's Bloemenshop.


foto winkel hoofdsponsor Super Dichtbij foto auto de Labie
Op de foto links staat de winkel van onze hoofdsponsor Super Dichtbij in het centrum van Schijf. Op de foto rechts zien we de volgauto van De Labie auto's uit Achtmaal. Ook tijdens de ronde van Schijf volgt hij het peloton met een prachtige wagen uit zijn collectie. De toeschouwers dienen het parcours altijd vrij te houden tot de volgwagen is gepasseerd.Kerninformatie

  Permanence

  De permanence is café Jagersrust gelegen aan de Hoeksestraat 34, 4721 SP Schijf
  In het café zijn we te gast om in te schrijven. Het is beslist niet verboden om er in afwachting van de doorkomst van de renners een consumptie te genieten. De lengte van het parcours biedt daar alle gelegenheid toe.

  Start-/finish

  De start-/finishlocatie is aan de Hoeksestraat gelegen ter hoogte van het parkeerterrein van het café. Bij het café is beperkt parkeergelegenheid voor deelnemers en bezoekers. De deelnemende renners kunnen inrijden buiten het parcours op zowel de doorgaande weg naar Achtmaal als ook op de weg naar Essen. Vanaf het moment dat de eerste categorie is gestart, geldt dat er in geen geval tegen de rijrichting van de renners in mag worden gereden.

  Datum wielerronde

  9 april 2023
  aanvangstijden zijn:
  categorie BWF 50+ met dames om 10:30 uur;
  categorie BWF 50- om 12:00 uur;
  categorie BWF amateurs om 13:30 uur.

  Verzorging

  Verzorging is toegestaan.
  Er geldt geen ronde vergoeding bij pech. Met 7,5 km is de omloop daar te groot voor. Bij het voortijdig verlaten van de wedstrijd dient u zich af te melden aan de jurywagen.

  Inschrijfgeld

  Er dient digitaal ingeschreven te worden via de website van de Brabantse WielerFederatie (www.brabantsewielerfederatie.nl).
  Bij uitzondering wordt op de wedstrijddag gelegenheid geboden om nog in te schrijven, maar dit wordt dus niet gegarandeerd. Op de website van de BWF leest u het actuele inschrijftarief voor deelname aan de BWF wedstrijden.
  Vaste rugnummers houden de renners gedurende het seizoen bij zich de overige rugnummers dienen na de wedstrijd ingeleverd te worden.

  Parcours

  Op een paar honderd meter klinkers na een prachtige asfaltronde van 7,5 km
  De ronde wordt rechtsom gereden vanaf het vertrek in de Hoeksestraat (start/finish) naar rechts de Achtmaalsebaan in aan het eind weer naar rechts de Nederheidsebaan in richting de kern van het dorp Schijf in de bocht verandert de naam in Roosendaalsebaan om aan de dorpsrand ter hoogte van Kir Royal de Hoeksestraat weer in te duiken richting de finish.


  parcours BWF ronde van Super Dichtbij Schijf  Prijzen

  Voor alle categorieën wordt hetzelfde prijzenschema aangehouden.
  De podiumrijders onvangen een bos bloemen (dit geldt ook voor de 60+ die meestrijden in de categorie 50+). Verder zijn de volgende geldprijzen in euro's van toepassing (Schema BWF):1e €15, 2e €12,50, 3e €12,50, 4e €10, 5e €10, 6e €7,50, 7e €7,50, 8e €5, 9e €5, 10e €5. Voor elke 3 inschrijvers meer dan 30 inschrijvers komt er een prijs van 5 euro bij tot een maximum van 15 prijzen.