Stichting SportFrinten

Op 12 juni Nederlands Kampioenschap WFN in Roosendaal.logo WFN logo Van Wely oogzorgcentrum Met steun van onze sponsor Optiek van Wely is het gelukt om de organisatie van het NK WFN financieel rond te krijgen. Optiek Van Wely Roosendaal verbindt zijn naam al vele jaren als sponsor aan onze stichting. Zou er geen NK WFN verreden worden, dan zou er in het voorjaar de BWF ronde van Van Wely Roosendaal op het programma hebben gestaan. Of het nu een kampioenschap is of niet eigenaar Diederik ziet er naar uit om zijn sponsorploeg voor de bloemen te zien strijden. We zijn heel blij dat we de naam van deze nieuwe ronde in de toekomst aan deze trouwe sponsor mogen koppelen.

Op het NK-parcours in Roosendaal zijn alle ingrediënten aanwezig om er een spannend kampioenschap van te maken. Het parcours kent een venijnig klimmetje wat elke 3,4 km weer voor de wielen komt. Ook de wind heeft vrij spel op het parcours gelegen aan de rand van Roosendaal. Het is overigens een technisch eenvoudig asfaltparcours met goed lopende bochten. Ook voor het publiek is het een leuke ronde om naar te kijken. Strategisch opgesteld, zijn de renners over een groot deel van de route te volgen en als covid het toelaat, kan men zich in de kantine bij de inschrijving voorzien van snacks en drank.

foto sportpark BuijenstraatDe finishlijn komt vlak voor de enige bebouwing aan de Puitenbroekstraat te liggen. Op de verharding voor de woning komt de jurywagen te staan. Voor het publiek is het te hopen dat de gemeente de grasberm voor het kampioenschap maait anders is het aan de finish goed opletten waar men loopt.foto links de permanence (clubhuis tafeltennisvereniging ODT).


foto oud BWF-er Jan van Gastel foto auto de Labie Op de foto links staat Jan van Gastel oud BWF-renner en trouwe toeschouwer van de regionale wielerwedstrijden. Op de foto rechts zien we de voorrijauto van De Labie auto's uit Zundert. Ook tijdens NK WFN in Roosendaal volgt hij het peloton weer met een prachtige wagen uit zijn collectie.Kerninformatie

  permanence en douche / kleedruimte

  De permanence is gelegen op de locatie van het Redband Sportpark Roosendaal bij tafeltennisvereniging Onder de Toren, Buijenstraat 14, 4705 RD Roosendaal
  In het gebouw van de tafeltennisvereniging zijn we, als corona het toestaat, te gast om in te schrijven, om ons om te kleden en om te douchen. Tegen betaling kun je er rustig en met alle plezier een drankje nuttigen. Het is daarbij echter verboden om met raceschoenen de kantine en kleedruimtes te betreden. De nieuwe tegels in het gebouw zijn krasgevoelig en daarom zijn raceschoenen in het gebouw uit den boze en is het motto raceschoenen uit in de hal en op je sokken naar binnen. In de kantine is een AED apparaat aanwezig!

  start-/finish

  De start-/finishlocatie is aan de Puitenbroekstraat gelegen. De Puitenbroekstraat ligt op zo'n 250 meter van de parkeerplaats bij de permanence. Inrijden op de wielerbaan is mogelijk indien er geen activiteiten op het wegparcours plaatsvinden. De parkeerplaats van het sportpark is eenvoudig via de gastelseweg te bereiken.

  datum wielerronde

  12 juni 2022
  aanvangstijden zijn:
  heren masters 60+ om 10:00 uur;
  dames alle leeftijden om 10:01 uur;
  heren masters 50 t/m 59 jaar om 11:35 uur;
  heren masters 40 t/m 49 jaar om 13:15 uur;
  heren amateurs/ liefhebbers 16 t/m 39 jaar om 15:00 uur.

  Verzorging

  Alleen op de aangegeven verzorgingslocatie aan de Meirestraat is verzorging toegestaan (zie kaart onder ter hoogte van transportbedrijf Arnold Heeren). Tot 4 ronden voor het einde mag daar bij pech een andere fiets worden gepakt of een reserve wiel worden gestoken. Ook is het daar tot 4 ronden voor het einde toegestaan om drinkbussen aan te geven aan de rechterkant van de weg. Let op! Gelet op de lengte van het parcours geldt er geen ronde vergoeding. Indien de veiligheid het toestaat, mag om terug te keren in het peloton eventueel wel voor eigen risico van de volgwagen gebruik worden gemaakt .

  inschrijfgeld

  Er dient digitaal ingeschreven te worden op de website van de Brabantse Wieler Federatie (www.brabantsewielerfederatie.nl). Met geldige licentie:voorinschrijving €10, op de dag zelf bij permanence €15. Met daglicentie op vertoon van geldig legitimatiebewijs op wedstrijddag:Voorinschrijving (incl. €5 voor de daglicentie zelf) €15. Op de dag zelf (incl. €5 voor de daglicentie)€15
  Rugnummers zijn voor eenmalig gebruik en mogen worden behouden.

  Parcours

  100% asfaltronde van 3,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek in de Puitenbroekstraat (start/finish) naar rechts de vogelenzangstraat in aan het eind naar links de Korte Zegstraat in die over gaat in de Meirestraat. Eind Meirestraat naar links de Puitenbroekstraat indraaien naar de finish.

  Prijzen

  Voor alle categorieën wordt hetzelfde prijzenschema aangehouden. De winnaar ontvangt de kampioenstrui, de nummers 1, 2 en 3 een herinneringsmedaille en de bloemen. Verder zijn de volgende geldprijzen in euro's van toepassing:1e 15, 2e 12,50, 3e 12,50, 4e 10, 5e 10, 6e 7,50, 7e 7,50, 8e 5, 9e 5, 10e 5. Voor elke 3 inschrijvers meer dan 30 inschrijvers komt er een prijs van 5 euro bij tot een maximum van 15 prijzen.  parcours NK WFN