Stichting SportFrinten

logo BWF

Op 17 september 2023 staat de BWF Ronde van Pollux Borteldonk op de kalender.

logo Pollux Vorig jaar hadden we vrijwel geen enkele BWF koers met regen. Ook in september was het stralend mooi weer, behalve op de dag van de sluitingskoers op Borteldonk. Het was een koude natte dag met ook nog eens een aantal vervelende valpartijen met veel materiële schade. Laten we hopen dat het dit jaar anders zal zijn op het prachtige parcours in het buitengebied van Roosendaal en Nispen. Niet alleen voor de renners maar ook voor de vrijwilligers die vele uren o.a. als verkeersregelaar in de nattige kou stonden. Ook de organisatie was niet blij met de geringe opkomst van publiek en renners. Willen koersen blijven bestaan dan is het wel zaak dat er minimaal meer renners zijn om deel te nemen dan vrijwilligers om de ronde mogelijk te maken. We vertrouwen er op dat dit jaar de weergoden ons beter gezind zijn en de renners als vanouds de weg naar deze prachtige ronde weer weten te vinden.

foto Hoeve ZonnelandNet als voorgaande jaren wordt de finishlijn pal voor de Vlaamse schuur van Hoeve Zonneland getrokken. Op de brede oprit van Hoeve Zonneland krijgt de jurywagen van de BWF een keurige positie en hebben toeschouwers en jury duidelijk zicht op de de laatste 400 meter voor de finish. Het parcours bestaat uit nette asfaltwegen en goedlopende bochten, maar de wind heeft vrijwel overal vrij spel en kan de koers behoorlijk zwaar maken en het peloton doen verbrokkelen in vele groepjes. Het gebied Borteldonk is een van de oudste buurtschappen van Roosendaal.

foto start Borteldonk 50+ foto groepjes door de wind

Foto's van BWF renners in 2019, op de foto links wachten de renners 50+ geduldig in de zon op het startschot en op de foto rechts zien we de gevolgen van de toenemende wind tijdens de Ronde van Borteldonk 2019. Met of zonder wind, met of zonder regen het is elke zondag weer strijd bij de BWF wedstrijden.Kerninformatie

  Permanence en start-/finish

  "Hoeve Zonneland" Zonnelandstraat 6, 4709 RA Nispen
  De permanance en start-/finishlocatie is gelegen aan de Zonnelandstraat. De Zonnelandstraat is eenvoudig via de eerste rotonde van de N262 richting Essen te bereiken. Het is beter om via de tweede rotonde naar de permanence te rijden. In dat geval blijft u met uw wagen buiten het parcours.

  Datum wielerronde

  18 september 2022
  aanvangstijden zijn: BWF 50+ en dames om 10:30 uur, BWF 50- om 12:00 uur en amateurs 13:30 uur.

  Inschrijfgeld

  Er dient digitaal ingeschreven te worden via de website van de Brabantse WielerFederatie (www.brabantsewielerfederatie.nl).
  Bij uitzondering wordt op de wedstrijddag gelegenheid geboden om nog in te schrijven, maar dit wordt dus niet gegarandeerd. Op de website van de BWF leest u het actuele inschrijftarief voor deelname aan de BWF wedstrijden.
  Vaste rugnummers houden de renners gedurende het seizoen bij zich de overige rugnummers dienen na de wedstrijd ingeleverd te worden.

  Parcours

  100% asfaltronde van 4,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek van de Zonnelandstraat, vervolgens de oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg  parcours Ronde van Borteldonk

Prijzen

Voor alle categorieën wordt hetzelfde prijzenschema aangehouden.
De podiumrijders onvangen een bos bloemen (dit geldt ook voor de 60+ die meestrijden in de categorie 50+). Verder zijn de volgende geldprijzen in euro's van toepassing (Schema BWF):1e €15, 2e €12,50, 3e €12,50, 4e €10, 5e €10, 6e €7,50, 7e €7,50, 8e €5, 9e €5, 10e €5. Voor elke 3 inschrijvers meer dan 30 inschrijvers komt er een prijs van 5 euro bij tot een maximum van 15 prijzen.