Stichting SportFrinten

logo BWF

Op 18 september 2022 verrijden we in Nispen de BWF Ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk.

logo Peet's Bloemenshop Op het moment van schrijven wordt de wereld nog door het coronavirus beheerst. Toch gaan we er vanuit dat het ons gaat lukken om net als vorig jaar weer een prachtige editie van de ronde in Nispen te laten verrijden. Het buitengebied en de unieke locatie waarborgen dat als er ergens een ronde mogelijk is het zeker in Borteldonk zal zijn. Er is nog veel onzeker en we hebben veel geleerd van de vorige edities en als organisatie zijn we klaar voor de uitdaging. Hoe de voorbereiding van de ronde eruit gaat zien, is op dit moment nog koffiedik kijken. Tegen die tijd zal deze webpagina in overleg met de Brabantse Wieler Federatie worden aangepast om u van de laatste informatie te voorzien. Sport is en blijft een belangrijke bijzaak in het leven die we ook in de 1,5 meter maatschappij graag een prominente plaats geven.

foto Hoeve ZonnelandNet als vorig jaar wordt de finislijn pal voor de Vlaamse schuur van Hoeve Zonneland getrokken. Op de brede oprit van de Hoeve krijgt de jurywagen van de BWF een keurige positie en hebben toeschouwers en jury duidelijk zicht op de de laatste 400 meter voor de finish. Het parcours bestaat uit nette asfaltwegen en goedlopende bochten, maar de wind heeft vrijwel overal vrij spel en kan de koers behoorlijk zwaar maken en het peloton doen verbrokkelen in vele groepjes. Het gebied Borteldonk is een van de oudste buurtschappen van Roosendaal.

foto start Borteldonk 50+ foto groepjes door de wind

Foto's van BWF renners in 2019, op de foto links wachten de renners 50+ geduldig in de zon op het startschot en op de foto rechts zien we de gevolgen van de toenemende wind tijdens de Ronde van Borteldonk 2019. Met of zonder wind, met of zonder regen het is elke zondag weer strijd bij de BWF wedstrijden.Kerninformatie

  permanence en start-/finish

  "Hoeve Zonneland" Zonnelandstraat 6, 4709 RA Nispen
  De permanance en start-/finishlocatie is gelegen aan de Zonnelandstraat. De Zonnelandstraat is eenvoudig via de eerste rotonde van de N262 richting Essen te bereiken. Het is beter om via de tweede rotonde naar de permanence te rijden. In dat geval blijft u met uw wagen buiten het parcours.

  datum wielerronde

  18 september 2022
  aanvangstijden zijn: BWF 50+ om 10:30 uur, BWF 50- om 12:00 uur en amateurs 13:30 uur.

  inschrijfgeld

  50+,50- en amateurs
  Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-. LET OP!! Het kan zijn dat u alleen digitaal via de website van de Brabantse WielerFederatie in kunt schrijven(https://brabantsewielerfederatie.nl/). Op het moment dat meer over het inschrijven bij ons duidelijk is, vermelden we het hier op de website.

  Let op! Bent u ziek op de dag van de wedstrijd of bevinden zich in uw sociale bubbel corona-verdachten kom dan niet naar de wedstrijd.

  Parcours

  100% asfaltronde van 4,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek van de Zonnelandstraat, vervolgens de oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg  parcours Ronde van Borteldonk