Stichting SportFrinten

Stroom voor jury en blower finishboog op NK WFN op 12 juni komt van Camperstalling Roosendaal

foto Autobedrijf AkkermansTerwijl de eigenaar van Camperstalling Roosendaal druk aan het werk was om de aan hem toevertrouwde caravans en campers in optimale conditie te brengen, vond hij tussen de werkzaamheden door toch nog een gaatje om aan de Stichting SportFrinten de toezegging te doen dat ze op het NK van 12 juni 2022 op stroom konden rekenen van zijn bedrijf. Voor de organisatie betekende dat een hele opluchting. Zonder stroom voor laptops, geluidsinstallatie en andere apparatuur valt tegenwoordig niet meer te werken. Al pratende werd spontaan het gebruik van het erf voor de werkplaats aangeboden om de huldiging van de winnaars te organiseren of bijvoorbeeld een stand van de organisatie te plaatsen. Lachend werd daarbij gezegd en vergeet niet ons bedrijf goed op de foto's te zetten. We zullen er aan denken, maar beloven niets.

Per 1 januari 2022 nieuwe secretaris voor de Stichting SportFrinten .

foto secretaris SportFrintenBij het eerste lustrum van de stichting sportfrinten vindt ook de eerste bestuurswisseling plaats na de oprichting in 2017. Onze secretaris Gerard Boons doet een stapje terug en draagt zijn bestuursfuncie over aan Ruud van der Star (foto rechts). Ruud wordt onze nieuwe secretaris en Gerard blijft verbonden aan de sportfrinten als adviseur. Bij het besluit van Gerard om niet voor een tweede bestuurstermijn te gaan, speelt mee dat hij gezien zijn leeftijd het aantal bestuursfuncties wil minderen om meer tijd te kunnen besteden aan familie en nog meer kan gaan genieten van samen cultuur en natuur beleven. De stichting dankt Gerard voor alles wat hij voor de stichting heeft betekend. Ruud wensen wij veel plezier in zijn nieuwe functie en we verwachten veel van zijn inbreng in het bestuur gelet op zijn brede kennis op technisch en maatschappelijk gebied. Met de overdracht van het secretariaat verandert ook het postadres van onze stichting. Het nieuwe postadres is: Ligusterberg 24, 4708 LM Roosendaal.

Valpartijen ontsieren de overigens prachtige ronde van Peet's Bloemenshop in Borteldonk.

bloemen

De winnaars werden bedacht met prachtige bloemen van Peet's Bloemenshop tevens naamgever van deze ronde.Met stralende zon en beduidend minder wind dan bij de vorige editie werd de ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk ook dit jaar weer als sluitingskoers van de BWF verreden op het reeds bekende parcours aan de Zonnelandsestraat in Nispen.

finishfoto 50- Het was voor de organisatoren een dankbaar gegeven dat ook dit jaar weer zo'n 140 renners de weg naar Nispen wisten te vinden om daar hun sportieve strijd met elkaar uit te vechten. Stichting SportFrinten was vooral blij met de grote opkomst bij de amateurs, waar hard voor de overwinning werd gestreden. Pech was er bij de amateurs voor de plaatselijke favoriet Jurgen Verbocht die door een zwieper van zijn voorganger ten val kwam en daarbij een diepe snee in het hoofd opliep. Met de nodige schaafwonden en een zere schouder is hij er gelukkig nog goed vanaf gekomen. Zijn helm heeft erger voorkomen, maar het was toch nodig om bij de huisartsenpost met 12 hechtingen de winkelhaak boven zijn wenkbrauw te laten dichten. finish peloton 50+


Eerder was er ook al een zware valpartij geweest bij de categorie 50- waarbij op het rechte stuk naar de finish voor in het peloton gevallen werd doordat op een moment van onachtzaamheid op het achterwiel van de voorganger werd gereden. Het gevolg was handenvol werk voor de EHBO die gelukkig snel met 3 man ter plaatse was. Iedereen krabbelde na verloop van tijd weer op maar één van onze Belgische gasten uit Essen ging huiswaarts met vermoedelijk een twijgbreuk in zijn sleutelbeen. De winnaars van de dag werden met bloemen gehuldigd voor hun prestatie en sloten de reeks BWF wedstrijden met een zonnig gevoel af. Voor een wedstrijdverslag kunt u terecht op de website van de BWF (www.brabantsewielerfederatie.nl).

foto's van Jan Denissen foto 1 de aankomst van de categorie 50- en foto 2 het afsprinten van het peloton van de categorie 50+.

Sponsor De Labie auto's neemt garage in Achtmaal over

foto De Labie
Vanaf 1 september handelt onze sponsor De Labie auto's niet alleen in fantastisch mooie auto's, maar breiden zij hun zakelijke activiteiten uit met alle service en diensten die je van een garagebedrijf mag verwachten. Om dit mogelijk te maken, nemen de eigenaren, Tom en Thomas De Labie, autobedrijf Sprenkels aan de Buntweg 3 in Achtmaal over om daar hun bedrijfsactiviteiten voort te zetten. De activiteiten in Zundert worden per gelijke datum beëindigd. Zoekt u een mooie occasion of bent u op zoek naar een betrouwbare garagist, ga dan eens kijken aan de Buntweg 3 in Achtmaal.

BWF ronde van Van Wely Roosendaal krijgt voor 20 juni geen vergunning


foto BWF renners
Net als vorig jaar krijgt ook dit jaar de Stichting SportFrinten definitief geen vergunning voor de voorjaarskoers, die al van april naar juni was verplaatst. Daarmee gaat onmiddellijk een streep door de gedachte openingskoers van de BWF in 2021.

De gemeente Roosendaal volgt daarmee het beleid van de centrale overheid om wielerrondes en vergelijkbare evenementen voor 1 juli niet toe te staan.De stichting vindt het jammer dat ze met de verlichting van de maatregelen per 1 juli in het voorruitzicht toch deze bittere pil heeft moeten slikken. Samen met de BWF wordt gekeken of er later in het jaar toch nog ruimte gevonden kan worden op de reeds vastgestelde wielerkalender. Een eventuele alternatieve datum moet dan natuurlijk ook weer passen op de ook reeds vastgestelde evenementenkalender van de gemeente Roosendaal. Is dat het geval, dan wordt onmiddellijk onderzocht of we met de medewerking van alle betrokken partijen toch nog de eerste editie van onze ronde in Roosendaal kunnen verrijden.

Sponsor Van Wely geeft in 2021 naam aan BWF ronde in Roosendaal


foto Diederik Optiek Van Wely


Vanaf het eerste jaar dat de stichting actief is, worden we al gesponsord door optiek Van Wely in Roosendaal. Als echte wielerliefhebber steunt Diederik van der Heijden (foto boven) onze stichting. Diederik doet dit niet omdat hij er zoveel exposure door heeft gekregen, maar omdat hij voor 100% achter onze doelstelling staat. Ook Diederik wil mensen in beweging krijgen en houden en dan liefst met fantastische wielerevenementen. Zelf is hij ook niet vies van een lange rit in het zadel. In 2018 was Diederik met vrienden en collega's van de partij bij onze eerste Tocht der Frinten in Schijf. Nu 3 jaar later eren wij als stichting onze sponsor van het eerste uur en koppelen de naam van zijn zaak met veel genoegen aan onze BWF ronde in Roosendaal. Onder de naam BWF ronde van Van Wely Roosendaal zal de eerste editie op 11 april in Roosendaal verreden worden, althans voorzover eventuele coronamaatregelen geen roet in het eten gooien. Lukt het dit jaar niet om de ronde te verrijden, dan staat de afspraak dat we er volgend jaar met dezelfde energie als dit jaar voor zullen gaan om de organisatie rond te krijgen. Ziet u dat echt niet zitten, dan wordt het tijd dat u voor een bril naar Van Wely gaat. Aan keuze geen gebrek in zijn fantastische winkel op de Markt in Roosendaal.

Ook in 2021 geen toertochten van Stichting SportFrinten


Door de aanhoudende coronapandemie en de te verwachten derde coronagolf in maart/ april van de Britse mutant van het virus, is in overleg met de Sportcommissie KMar besloten om een eind te maken aan alle onzekerheid en vroegtijdig af te zien van de organisatie van de toertochtedities van 2021. Dit besluit is mede ingegeven door de verwachting dat er tegen die tijd nog maar een klein deel van de bevolking gevaccineerd zal zijn en een groot deel van de coronamaatregelen nog van kracht zullen zijn. Omdat de situatie in maart tijdens de derde golf naar verwachting niet veel anders zal zijn dan in maart 2020 is het ook maar de vraag of er überhaupt wel evenementen georganiseerd mogen worden. Ook speelde de veiligheid van de deelnemers en medewerkers een belangrijke rol bij het genomen besluit. De toerrijders die reeds ingeschreven hadden voor de editie van 2020, die verschoven is naar 2021 en nu dus naar 2022 worden apart met een brief per mail geïnformeerd en krijgen wederom de mogelijkheid, nu de tochten weer naar achter verschuiven, om hun inschrijfgeld retour te vragen. We zien uit naar het einde van de pandemie en het moment dat we elkaar weer kunnen treffen bij een gezellig wielerevenement in den lande.