Stichting SportFrinten

Het jaarprogramma voor 2023 van de Stichting SportFrinten.

Vorig jaar hadden we ons jaarprogramma uitgebreid met een extra BWF-ronde, althans met het NK WFN dat onze stichting onder de vlag van de BWF mocht organiseren. Ook dit jaar komt er een extra BWF ronde bij. Door overmacht uitgeschakeld, nemen wij de organisatie van de ronde van Schijf van Rinie van Zundert over. Op ons jaarprogramma staan nu niet alleen 3 toertochten, maar ook 3 BWF wielerwedstrijdenDrie "Tochten der Frinten" in 2023.


De inschrijving voor de tochten van 2023 staan vanaf begin januari weer open. We hopen dat het aantal inschrijvingen voor zowel de toertochten als de wielerwedstrijden weer aan zullen trekken. Na de pandemie hebben we gemerkt dat de opkomst bij onze evenementen voor zowel de toer- als wedstrijdrijders is gedaald. Het kan zijn dat de pandemie er voor heeft gezorgd dat er voor een andere hobby is gekozen, maar het kan even goed zijn dat na een periode van geen evenementen de renners weer hun weg/ ritme moeten vinden om weer opnieuw te kunnen genieten van de prachtige tochten en wedstrijden die wij met veel plezier ieder jaar weer organiseren.Voor dit jaar staan weer de tochten van Apeldoorn, Schijf en Alblasserwaard op het programma. Apeldoorn en Schijf zoals vanouds op de woensdag en Alblasserwaard als experiment op de vrijdag. Voor informatie over onze tochten zie de webpagina's elders op de website.

foto start Tocht der Frinten Alkblasserwaard 2019In 2023 BWF kampioenschap in Roosendaal en BWF koersen in Schijf en Nispen.


logo Brabantse WielerfederatieVoor dit jaar staan er drie toonaangevende wedstrijden in de regio West Brabant op de agenda. Alle wedstrijden staan open voor de categorie renners 50+, 50- en amateurs en dames.
Op zondag 9 april 2023 openen we met de BWF ronde in Schijf, om vervolgens op 18 juni het BWF kampioenschap in Roosendaal te organiseren om afsluitend op 17 september met de BWF ronde in Nispen (Borteldonk) ons jaarprogramma af te sluiten. Ook dit jaar bezien we weer, samen met de politiesportbond (NPSB) en de sportcommissie KMAR, of een wedstrijd voor ge√ľniformeerden in Nispen haalbaar is.Ook de informatie over onze BWF wedstrijden vindt u elders op de website op een afzonderlijke webpagina per wedstrijd.


Naast de evenementen voor het grote publiek richten we ons door het jaar heen ook op activiteiten voor specifieke doelgroepen en houden we pop-up tochten, die we met name via STRAVA aankondigen. De geldende (corona)richtlijnen bepalen wat, wanneer mogelijk is. We zijn op STRAVA te vinden als Club SportFrinten.