Stichting SportFrinten

logo Tocht der Frinten

Op 15 mei 2019 wordt de tweede editie van de toertocht Tocht der Frinten Schijf verreden.

Na een zeer geslaagde editie in 2018 wordt er ook in 2019 door het bestuur van de Stichting SportFrinten een Tocht der Frinten in Schijf georganiseerd. Na Apeldoorn op 17 april, wordt de toertocht in Schijf de tweede tocht uit een reeks van drie, die onder de vlag van de Stichting SportFrinten en de sportcommissie van de Koninklijke Marechaussee wordt verreden. Ook dit jaar hoopt de organisatie, naast veel defensietoerfietsers, vooral veel toerrijders uit de regio West Brabant en buurland België aan de start te krijgen.

foto borden toertochtOok de toertocht in Schijf wordt onderdeel van de drieluik aan toertochten, die in Gelderland, Brabant en Zuid Holland verreden wordt. Ook dit jaar zijn we weer te gast op het sportcomplex van RKVV Schijf. Met hulp van de vrijwilligers van de voetbalvereniging en vrijwilligers van onze stichting wordt weer zorggedragen voor alles wat nodig is om de toertocht een professionele uitstraling te geven. Het parcours gaat ook dit jaar weer door het afwisselende Brabantse landschap. Na de start in Schijf wordt direct koers gezet naar de dorpskern van Rucphen om richting Oudenbosch de weg te vervolgen. De liefhebbers van de Brabantse polders kunnen daarna hun hart ophalen. We duiken via Oud Gastel de polder bij Stampersgat in om koers te zetten richting Steenbergen. Via Welberg en Moerstraten maken we de bocht terug richting Roosendaal en Nispen. Voor de langste afstanden zoeken we ook nog even onze zuidgrens op om door de bossen van Rucphen richting Achtmaal koers te zetten naar Zundert en Breda. Verder oostelijk komen we niet en met een weide bocht langs Sprundel rijden we weer terug richting Schijf om onder de finishboog de tocht af te sluiten.

Ook voor de toertocht in Schijf geldt een belachelijk lage inschrijfprijs. Dit jaar is de prijs voor alle afstanden en ook voor al onze tochten gelijk getrokken. Voor slechts 12€ kunnen defensiemedewerkers nu drie prachtige toertochten in het land fietsen en voor de niet defensiemedewerkers komt het bedrag voor 3 prachtige tochten op 21€ uit. Een ongekend koopje gelet op de kwaliteit toertocht en de verzorging die wordt geboden. Tel daarbij op dat van alle deelnemers per deelgenomen toertocht 1€ per inschrijving naar het goede doel gaat. Alleen al om die reden moet je gelijk voor alle drie de tochten inschrijven. Dat moet je zeker doen als je "Master der Frinten 2019" wilt worden. Daarvoor is het nodig alle drie de toertochten uit te rijden. Wil of kun je niet aan alle ritten deelnemen, dan is het nog zo, dat je korting krijgt als je gelijk voor een tweede toertocht inschrijft. Natuurlijk blijft ook de mogelijkheid bestaan om voor iedere rit apart in te schrijven. In dat geval betaal je 8 € (5 € defensie) bij de voorinschrijving en 10 € (7 € defensie) op de dag zelf. Voor de inschrijfmogelijkheden, zie tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2019", voor alle overige informatie, zie onder.

foto editie 2018 foto editie 2018

Foto's van de editie van 2018, op de foto links worden vroege vogels weggevlagd door de zeer sportieve wethouder Martien de Bruijn van wonen, werken en sport. Op de foto rechts bij de ravitaillering broodjes en fruit van onze hoofdsponsor Attent uit Schijf.Kerninformatie

  start-/finish

  "De Zoek" Zoeksedijk 6, 4721 AT Schijf
  De start-/finishlocatie is gelegen aan de rand van het dorp Schijf. Aangekomen bij de kruising bij de kerk van Schijf, waar sportpark "De Zoek" al aangegeven staat, rijdt u in de richting van de lagere school van Schijf en als u deze weg blijft volgen, komt u uit waar u moet zijn.

  datum toertocht

  15 mei 2019
  Met de keuze van de datum is rekening gehouden met de meivakantie en hemelvaartsdag. Het is de bedoeling om jaarlijks op de derde woensdag in mei de toertocht te organiseren.

  afstanden

  75 / 105 / 130 kilometer
  De afstanden zijn zodanig gekozen dat er aanbod is voor de minder en meer getrainde toerfietser. De gegeven afstanden zijn de afstanden bij benadering. De werkelijk te rijden afstanden kunnen enkele kilometers afwijken. Voor de licentiehouders onder de toerrijders nodigt het prachtige parcours uit om er een mooie duurtraining van te maken. Wil je extra kilometers maken, kom dan op de fiets naar Schijf.

  starttijden

  Vanaf 08:00 uur is de kantine open en kan worden ingeschreven. De officiële start is voor alle afstanden vanaf 08:30 uur
  Vanaf het genoemde tijdstip kunt u zich melden bij de inschrijving om uw polsbandje in ontvangst te nemen, al dan niet na te hebben bijgeschreven. Na ontvangst van uw polsbandje bent u deelnemer en staat het u vrij om vanaf 08:30 uur van start te gaan. De permanence gaat iets voor 08:00 uur open en de inschrijving sluit om 10:30 uur.

  kosten bij voorinschrijving

  alle afstanden 5€ voor defensiemedewerkers (incl. veteranen van defensie). Voor de overige deelnemers 8€ (op de dag zelf inschrijven kost 2€ extra). De gemiddelde prijs per tocht daalt, indien u voor meerdere tochten tegelijk inschrijft (zie webpagina "Inschrijven Tochten der Frinten 2019".
  Bij de voorinschrijving betaalt u 2€ minder dan op de dag zelf (als bijschrijver). Dit om u aan te moedigen om tijdig in te schrijven. De organisatie stemt daar haar logistieke inspanning op af. Weet dat na inschrijving geen restitutie van uw inschrijfgeld meer mogelijk is.

  verzorging

  Voor alle afstanden is na ca. 60 km ravitaillering voorzien
  Anders dan vorig jaar mag ook de 75km dit jaar gebruik maken van de ravitaillering. Dit betekent wel dat ze zo'n 30 minuten na de ravitaillering het eindpunt van hun rit al bereiken. Voor de rijders van de langste afstand is het een ander verhaal. Deze deelnemers hebben dan nog het grootste deel van hun tocht voor de wielen.

  omkleden en douchen is mogelijk op het sportpark
  Op uw fiets kunnen wij tijdens het douchen letten, op uw overige waardevolle spullen niet. Neem ze niet mee naar de kleedkamers. Help diefstal voorkomen.

  een bewaakte fietsenstalling wordt op het sportpark ingericht
  Tijdens het evenement wordt u de mogelijkheid geboden om zelf uw fiets in de bewaakte fietsenstalling te plaatsen. Uw fiets wordt gelabeld en u krijgt het bijbehorende kaartje mee. Alleen met dat kaartje kunt u uw fiets weer uit de stalling meenemen. Verlies het kaartje dus niet en voorkom problemen. Let op! De fietsenstalling sluit om 16:30 uur.

  parkeren is ook mogelijk op het sportpark (op aanwijzing van de organisatie)
  Om de doorgang voor de fietsers en hulpdiensten te garanderen, is het nodig dat u niet "wild" gaat parkeren. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters op en parkeer op de daarvoor bestemde locatie.


  inschrijving

  digitaal via de website en op 15 mei bij de permanance
  De voorinschrijving is geopend. Op het tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2019" kunt u het digitaal inschrijfformulier vinden. Op 15 mei liggen op het sportpark bij de inschrijfbalie van de toertocht formulieren voor de bijschrijvers gereed. Zoals al eerder vermeld, rekenen we voor bijschrijven 2€ extra. Door de samenwerking met de Sportcommissie KMar gelden andere prijzen voor defensiemedewerkers en veteranen van defensie (zie onder). Neem voor u inschrijft kennis van het toerreglement (zie tabblad reglement).

De routes digitaal

De digitale bestanden kunt u hier downloaden.

Tocht der Frinten Schijf 75km.gpx

Tocht der Frinten Schijf 105km.gpx

Tocht der Frinten Schijf 130km.gpx

Info defensiemedewerkers

 1. De tocht wordt in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee / Sportcommissie KMar georganiseerd.
 2. Voor defensiemedewerkers (incl. defensieveteranen) geldt een aangepast inschrijftarief. Betaalt u per iDeal of overschrijving, let er dan goed op dat u bij het voorinschrijven het juiste bedrag kiest. Op de dag zelf geldt er ook een aangepast inschrijftarief, maar u betaalt als bijschrijver 2€ extra (7€ i.p.v. 5€). Let op! Zowel voorinschrijvers als ook bijschrijvers dienen aan te tonen dat ze voor het speciale tarief in aanmerking komen door hun defensie- / KMarpasje of veteranenpas ongevraagd te tonen.