Stichting SportFrinten

logo Tocht der Frinten

Eerste editie Tocht der Frinten Alblasserwaard op 28 augustus 2019.

In 2019 wordt er in de Alblasserwaard voor het eerst een Tocht der Frinten georganiseerd. Voor een klein gezelschap is het al vele jaren een tocht waar je bij moet zijn! Op uitnodiging reed een select gezelschap van het wielerteam KMAR en de Bike Ladies uit Rucphen namelijk al jaren prachtige tochten door het Zuid Hollandse landschap. Dit jaar heeft de organisator, Peter van der Grijn, zich laten verleiden om in samenwerking met de SportFrinten en Sportcommissie Koninklijke Marechaussee ook nog een open toertocht te organiseren. Peter van der Grijn is dan ook niet de eerste de beste wielerorganisator. Als speaker en medeorganisator van en deelnemer aan tal van wegwedstrijden en goede doelen ritten heeft hij zijn sporen in de wielersport meer dan verdiend. Vanuit zijn uitvalbasis Groot Ammers heeft hij al menig mooie tocht uitgezet. Zo waren er de afgelopen jaren tochten langs de bekende Kinderdijk, een gebied van water, weilanden en molens. Met een beetje geluk zie je daar in het polderlandschap niet alleen de reigers aan de waterkant, maar ook de hier veel voorkomende ooievaars, zittend op hun hoge uitkijkpost. Er waren de afgelopen jaren ook tochten over smalle dijkjes en langs kleine dorpen met prachtig grote huizen met statige rieten kappen. Fietsend door al dit moois, is het bijna niet voor te stellen dat Rotterdam en Dordrecht letterlijk om de hoek liggen. Houd je meer van de natuur, dan zit je ook in de Alblasserwaard goed. In een mum van tijd ben je vanaf Groot Ammers bij de Biesbosch en de Biesbosch behoeft als nationaal park geen verdere uitleg. Gaan we verder naar het oosten, dan rijden we langs het water richting het bekende Slot Loevestein. Kortom, er zijn meer dan genoeg opties om in dit fraaie gebied mooie toertochten uit te zetten. Wat Peter ons op 28 augustus voor gaat schotelen, blijft nog even een verrassing, maar het is beslist een combinatie van prachtige poldervergezichten, idyllische dorpjes en mooie oude windmolens. Op hoogtemeters moet je in ieder geval niet rekenen.
foto Kinderdijk
De toertocht in de Alblasserwaard is de laatste toertocht in een reeks van 3 Tochten der Frinten die in 2019 verreden wordt. Ook op deze laatste tocht drukken wij nadrukkelijk onze stempel. Net als de twee andere tochten wordt ook deze tocht op een doordeweekse dag georganiseerd, is de route perfect bewijzerd en krijgt u waar voor uw inschrijfgeld. De gehele organisatie draait op lokale vrijwilligers met hart voor de zaak en voor alle tochten geldt dat het om de wielerliefhebbers draait en nergens anders om. Het zou leuk zijn als u ons helpt om van al onze tochten een klein wielerfeestje te maken die we liefst samen jaarlijks weer op de agenda weten te krijgen.

Ook voor de toertocht in Alblasserwaard geldt dezelfde belachelijk lage inschrijfprijs als voor de andere tochten. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd, voor slechts 12€ kunnen defensiemedewerkers nu drie prachtige toertochten in het land fietsen en voor de niet defensiemedewerkers komt het bedrag voor 3 prachtige tochten op 21€ uit. Schrijf snel in en van elke tocht waar u aan deelneemt, doneren wij 1€ van het inschrijfgeld aan het goede doel. Alleen al om die reden moet je gelijk voor alle drie de tochten inschrijven (al rijd je er mogelijk maar 1 of 2!). Wil of kun je niet aan alle ritten deelnemen, schrijf dan in voor de ritten die je wel ziet zitten. Hoe meer ritten je rijdt, deste minder de deelname per rit je kost. Natuurlijk blijft ook de mogelijkheid bestaan om voor iedere rit apart in te schrijven. Voor de inschrijfmogelijkheden zie tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2019", voor alle overige informatie zie onder.

foto vrijwilligers foto blije deelnemers

Op de foto links staan onze vrijwilligers te wachten tot de renners zich terug melden bij de finish. Op de foto rechts geven enthousiaste deelnemers van het team Petrus Wealth Management een apart tintje aan hun finishfoto.Kerninformatie

  start-/finish

  "Sportpark Gelkenes" De Boomgaard 1, 2964 AV Groot - Ammers
  De start-/finishlocatie is gelegen net buiten Groot-Ammers aan de Gelkenes. Als u uit de richting van Groot-Ammers komt, is het de tweede afslag naar rechts als u Groot-Ammers uitrijdt. De Boomgaard is een zijweg van Gelkenes en komt na een paar honderd meter uit op de parkeerplaats van het sportpark.

  datum toertocht

  28 augustus 2019
  Bij de keuze van de datum is rekening gehouden met de zomervakantie en de wielerkalender van de sportcommissie.

  afstanden

  70 en 120 kilometer
  Net als bij de eerste tocht in Apeldoorn kan er gekozen worden uit twee afstanden. Zo richting eind wielerseizoen gaan wij ervan uit dat de meeste renners voor de 120 km kiezen. De gegeven afstanden zijn net als bij de eerdere tochten de afstanden bij benadering. De werkelijk te rijden afstanden kunnen enkele kilometers afwijken. Ook hier geldt dat we je graag aanmoedigen om extra kilometers te maken door op de fiets naar de start te komen.

  starttijden

  Vanaf 08:00 uur is de kantine open en kan worden ingeschreven. De officiële start is voor alle afstanden vanaf 08:30 uur
  Vanaf het genoemde tijdstip kunt u zich melden bij de inschrijving om uw deelnamebewijs in ontvangst te nemen, al dan niet na te hebben bijgeschreven. Na ontvangst van uw deelnamebewijs bent u deelnemer en staat het u vrij om van start te gaan. De permanence gaat iets voor 08:00 uur open en de inschrijving sluit om 10:30 uur.

  kosten bij voorinschrijving

  alle afstanden 5€ voor defensiemedewerkers (incl. veteranen van defensie). Voor de overige deelnemers 8€ (op de dag zelf inschrijven kost 2€ extra)
  Bij de voorinschrijving betaalt u 2€ minder dan op de dag zelf (als bijschrijver). Dit om u aan te moedigen om tijdig in te schrijven. De organisatie stemt daar haar logistieke inspanning op af. Weet dat na inschrijving geen restitutie van uw inschrijfgeld meer mogelijk is.

  verzorging

  Voor alle afstanden is ravitaillering voorzien
  De ravitaillering voor de 70 km is na 40 km voorzien bij restaurant / brasserie "De Krom" gelegen aan Oosteinde 6 in Oud-Albas. Voor de 120 km is de ravitaillering gelegen aan de Zandkade 14a te Schelluinen bij Thuys eten en drinken. Het is goed te weten dat iedere deelnemer voor vertrek een bonnetje mee krijgt ter waarde van 2,50€. Bij de ravitailleringslocaties wordt de bon als betaalmiddel geaccepteerd. Consumeert u voor meer dan 2,50€, dan moet u het resterende bedrag bijbetalen. Kortom, u krijgt een bijdrage maar moet zelf in uw lunch voorzien. Voor iedere deelnemer die zich na de tocht bij de inschrijfbalie meldt, is er een aandenken en staat een kop goede soep gereed om de toertocht mee af te sluiten.

  omkleden en douchen is mogelijk op het sportpark
  Op uw fiets kunnen wij tijdens het douchen letten, op uw overige waardevolle spullen niet. Neem ze niet mee naar de kleedkamers. Help diefstal voorkomen.

  een bewaakte fietsenstalling wordt op het sportpark ingericht
  Tijdens het evenement wordt u de mogelijkheid geboden om zelf uw fiets in de bewaakte fietsenstalling te plaatsen. Uw fiets wordt gelabeld en u krijgt het bijbehorende kaartje mee. Alleen met dat kaartje kunt u uw fiets weer uit de stalling meenemen. Verlies het kaartje dus niet en voorkom problemen. Let op! De fietsenstalling sluit om 16:30 uur.

  parkeren is ook mogelijk op / bij het sportpark (op aanwijzing van de organisatie)
  Om de doorgang voor de fietsers en hulpdiensten te garanderen, is het nodig dat u niet "wild" gaat parkeren. Volg de aanwijzingen van de organisatie op en parkeer op de daarvoor bestemde locatie.


  inschrijving

  digitaal via de website en op 28 augustus bij de permanance
  De voorinschrijving is geopend. Op het tabblad "Inschrijven Tochten der Frinten 2019" kunt u het digitaal inschrijfformulier vinden. Op 28 augustus liggen op het sportpark bij de inschrijfbalie van de toertocht formulieren voor de bijschrijvers gereed. Zoals al eerder vermeld, rekenen we voor bijschrijven 2€ extra. Door de samenwerking met de Sportcommissie KMar gelden andere prijzen voor defensiemedewerkers en veteranen van defensie (zie onder). Neem voor u inschrijft kennis van het toerreglement (zie tabblad reglement).

De routes digitaal

De digitale bestanden kunt u hier downloaden.

De digitale gpx-bestandjes worden uiterlijk maandag voor de toertocht hier op de website geplaatst. Tot die tijd moet u uw geduld bewaren.

Beschikt u niet over een fietscomputer of smartphone, dan is er geen man over boord. De gehele route is duidelijk bewijzerd en bij het vertrek kunt u zien welke pijlen we voor de toertocht gebruiken.

Info defensiemedewerkers

 1. De tocht wordt in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee / Sportcommissie KMar georganiseerd.
 2. Voor defensiemedewerkers (incl. defensieveteranen) geldt een aangepast inschrijftarief. Betaalt u per iDeal of overschrijving, let er dan goed op dat u bij het voorinschrijven het juiste bedrag kiest. Op de dag zelf geldt er ook een aangepast inschrijftarief, maar u betaalt als bijschrijver 2€ extra (7€ i.p.v. 5€). Let op! Zowel voorinschrijvers als ook bijschrijvers dienen aan te tonen dat ze voor het speciale tarief in aanmerking komen door hun defensie- / KMarpasje of veteranenpas ongevraagd te tonen.