Stichting SportFrinten

Nieuwe datum voor de eerste BWF ronde van Van Wely Roosendaal is 20 juni 2021 geworden.logo BWF logo Van Wely oogzorgcentrum Met steun van onze sponsors is het gelukt om ook de organisatie van een tweede wielerkoers rond te krijgen. Optiek Van Wely Roosendaal verbindt zijn naam graag aan onze wedstrijd en eigenaar Diederik ziet er naar uit om zijn sponsorploeg voor de bloemen te zien strijden . Als vaste sponsor van de Stichting SportFrinten staat hij al vele jaren garant voor een vaste bijdrage aan de organisatiekosten. We zijn heel blij dat we de naam van deze nieuwe ronde aan deze trouwe sponsor mogen koppelen.

Net als bij de wedstrijd in Borteldonk zijn ook in Roosendaal alle ingrediënten aanwezig voor een spannende strijd bij alle wedstrijdcategoriën. Het is net als vorig jaar een bijzonder wielerjaar en niet iedere renner zal met zo weinig wedstrijden in de benen al top zijn, maar dat is wel wat nodig is met het venijnig klimmetje wat elke 2,2 km weer voor de wielen komt. Ook de wind heeft vrij spel op het parcours gelegen aan de rand van Roosendaal. Het is overigens een technisch eenvoudig asfaltparcours met goed lopende bochten. Ook voor het publiek is het een leuke ronde om naar te kijken. Strategisch opgesteld, zijn de renners over een groot deel van de route te volgen en als covid het toelaat, kan men zich in de kantine bij de inschrijving, waar warmte en warme drank voorhanden is, lekker opwarmen.

foto sportpark BuijenstraatDe finishlijn komt vlak voor het enige huis aan de Akkermansstraat te liggen. De dubbele oprit naar het naastgelegen veld en naar de schuur wordt gebruikt om de jurywagen op te plaatsen. Voor het publiek is het aan de finish wel opletten waar men loopt omdat de ruimte tussen de hekken en de sloot op enkele plaatsen best smal kan zijn.foto links de permanence (clubhuis tafeltennisvereniging ODT).


foto oud BWF-er Jan van Gastel foto auto de Labie Op de foto links staat Jan van Gastel oud BWF-renner en trouwe toeschouwer van de regionale wielerwedstrijden. Op de foto rechts zien we de voorrijauto van De Labie auto's uit Zundert. Ook tijdens de ronde in Roosendaal gaat hij het peloton weer voor in een prachtige wagen uit zijn collectie.Kerninformatie

  permanence en douche / kleedruimte

  De permanence is gelegen op de locatie van het Redband Sportpark Roosendaal bij tafeltennisvereniging Onder de Toren, Buijenstraat 14, 4705 RD Roosendaal
  In het gebouw van de tafeltennisvereniging zijn we, als corona het toestaat, te gast om in te schrijven, om ons om te kleden en om te douchen. Tegen betaling kun je er rustig en met alle plezier een drankje nuttigen. Het is daarbij echter verboden om met raceschoenen de kantine en kleedruimtes te betreden. De nieuwe tegels in het gebouw zijn krasgevoelig en daarom zijn raceschoenen in het gebouw uit den boze en is het motto raceschoenen uit in de hal en op je sokken naar binnen. In de kantine is een AED apparaat aanwezig!

  start-/finish

  De start-/finishlocatie is gelegen ter hoogte van de Akkermansstraat 4. De Akkermansstraat ligt op 150 meter van de parkeerplaats bij de permanence. Inrijden op de wielerbaan is mogelijk indien er geen activiteiten op het wegparcours plaatsvinden. De parkeerplaats van het sportpark is eenvoudig via de gastelseweg te bereiken.

  datum wielerronde

  20 juni 2021 of indien door Corona nog niet mogelijk later in het jaar
  aanvangstijden zijn: BWF 50+ om 10:30 uur, BWF 50- om 12:00 uur en amateurs 13:30 uur.

  inschrijfgeld

  50+,50- en amateurs
  Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-. Rugnummers worden iedere wedstrijd opnieuw uitgegeven en dienen derhalve ook iedere wedstrijd opnieuw ingeleverd te worden. Licentiehouders hebben een eigen vast rugnummer.

  Parcours

  100% asfaltronde van 2,2 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek in de Akkermansstraat, de parallelweg van de Nelson Mandelaweg (korte Zegstraat), de Meirestraat en weer terug de Akkermansstraat in.  parcours Ronde van Roosendaal