Stichting SportFrinten

logo BWF logo Peet's Bloemenshop

Op 20 september 2020 verrijden we in Nispen de BWF Ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk.

Na een zeer geslaagde eerste editie in 2019 proberen we ook in 2020 weer een prachtige BWF koers in het rustige buitengebied tussen Roosendaal en Nispen te organiseren. Met medewerking van Hoeve Zonneland en Pollux (huisvesting arbeidsmigranten) is het net als vorig jaar mogelijk de permanence en de parkeergelegenheid dicht bij elkaar te lokaliseren. Met steun van onze hoofdsponsor voor dit evenement, Peet's Bloemenshop uit Roosendaal, is het niet alleen gelukt om de renners bij deze ronde in de bloemen te zetten, maar gaat dit ook gebeuren bij de BWF ronde in Roosendaal op 12 april van dit jaar. Onverwacht veel steun kregen we van de omwonenden van het parcours zowel voor als na de verreden wedstrijden. Een aantal waren enthousiast omdat er familie deel zou nemen en weer anderen waren juist enthousiast omdat bij deze ronde bekenden uit Nispen aan het vertrek zouden verschijnen. Helaas was er ook een bewoner die niet op onze koers zat te wachten en een officiële klacht indiende bij de gemeente om te voorkomen dat er in 2020 weer een koers verreden zou worden. De gemeente heeft de klacht in samenspraak met de organisatie afgedaan en we doen, net als vorig jaar, ons best om de overlast tot het minimale te beperken. Wat nog onzeker is, maar wat we wel graag willen, is een extra categorie van start laten gaan. Een categorie speciaal voor defensie, politie, brandweer en justitie medewerkers. De kampioenschappen van de genoemde organisaties zijn op 20 september allemaal verreden en we willen graag, bij voldoende vooraanmeldingen, een revenge van de diverse kampioenschappen in Borteldonk organiseren. Overleg met de betrokken organisaties moet nog worden opgestart in 2020.

foto Hoeve ZonnelandNet als vorig jaar wordt de finishlijn pal voor de Vlaamse schuur van Hoeve Zonneland getrokken. Op de brede oprit van de Hoeve krijgt de jurywagen van de BWF een keurige positie en hebben toeschouwers en jury duidelijk zicht op de de laatste 400 meter voor de finish. Het parcours bestaat uit nette asfaltwegen en goedlopende bochten, maar de wind heeft vrijwel overal vrij spel en kan de koers behoorlijk zwaar maken en het peloton doen verbrokkelen in vele groepjes. Het gebied Borteldonk is een van de oudste buurtschappen van Roosendaal.

foto start Borteldonk 50+ foto groepjes door de wind

Foto's van BWF renners in 2019, op de foto links wachten de renners 50+ geduldig in de zon op het startschot en op de foto rechts zien we de gevolgen van de toenemende wind tijdens de Ronde van Borteldonk 2019. Met of zonder wind, met of zonder regen het is elke zondag weer strijd bij de BWF wedstrijden.Kerninformatie

  permanence en start-/finish

  "Hoeve Zonneland" Zonnelandstraat 6, 4709 RA Nispen
  De permanance en start-/finishlocatie is gelegen aan de Zonnelandstraat. De Zonnelandstraat is eenvoudig via de eerste rotonde van de N262 richting Essen te bereiken. Het is beter om via de tweede rotonde naar de permanence te rijden. In dat geval blijft u met uw wagen buiten het parcours.

  datum wielerronde

  20 september 2020
  aanvangstijden zijn: BWF 50+ om 10:30 uur, BWF 50- om 12:00 uur en amateurs 13:30 uur. Tijdens de wedstrijd van de amateurs wordt bij aanmelding van minimaal 20 renners ook een wedstrijd verreden voor renners van geüniformeerde overheidsdiensten(ook reeds gepensioneerden) zoals van defensie, politie, brandweer, douane enz. Zij vertrekken een minuut na de amateurs om 13:31 uur en rijden een ronde minder (ca. 56 km).

  inschrijfgeld

  50+,50- amateurs en geüniformeerde diensten
  Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-. Rugnummers worden iedere wedstrijd opnieuw uitgegeven en dienen derhalve ook iedere wedstrijd opnieuw ingeleverd te worden. Licentiehouders hebben een eigen vast rugnummer.De deelnemers aan de wedstrijd voor geüniformeerden dienen op deze webpagina voor in te schrijven. Op de wedstrijddag wordt op vertoon van het identificatiepasje van uw dienst uw rugnummer verstrekt. Uw pasje wordt in bewaring genomen en uw pasje ontvangt u terug met eventueel prijzengeld (prijzenschema BWF wordt aangehouden) op het moment dat u uw rugnummer weer in komt leveren. (zie onder inschrijven uniformdienst)

  inschrijven wedstrijd uniformdiensten overheid

  logo iDeal
  vul uw voor- en achternaam in en de dienst waartoe u behoort


  iDeal betaalformulier gedoneerd door iDeal-Checkout logo


  Betaling per bankoverschrijving is ook mogelijk. Maak in dat geval 7€ over naar bankrekening NL15 RABO 0326 7350 70 ten name van Stichting SportFrinten, onder vermelding van uw voor- en achternaam en organisatie waarbij u dient of diende.

  Let op! restitutie van inschrijfgeld behoort niet tot de mogelijkheden.

  Parcours

  100% asfaltronde van 4,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek van de Zonnelandstraat, vervolgens de oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg  parcours Ronde van Borteldonk