Stichting SportFrinten

logo BWF

Op 1 september 2019 wordt de eerste Ronde van Borteldonk in Nispen verreden.

Het was al langere tijd een stil gekoesterde wens om als Roosendaalse stichting de organisatie van een wielerwedstrijd in de gemeente Roosendaal op te pakken. September 2018 hadden we op het oog, maar dit bleek qua vergunningverlening op de door ons gewenste korte termijn niet haalbaar. Van de BWF kregen en krijgen we alle medewerking om een koers voor alle BWF categorieën op touw te zetten. De datum van 1 september 2019 leek ons ideaal, gelet op de zomervakantie (van veel vrijwilligers) en als afsluiting van de "wielerzomer" van de gemeente Roosendaal.

foto Hoeve ZonnelandMet medewerking van Jan en Anita Denissen kunnen we beschikken over een prachtige locatie voor onze permanence in de Vlaamse schuur van Hoeve Zonneland. Op de brede oprit van de Hoeve krijgt de jurywagen van de BWF een keurige positie en duidelijk zicht op de de laatste 400 meter voor de finish.Het parcours, gelegen in het buitengebied van Nispen, bestaat uit nette asfaltwegen en goedlopende bochten. Het gebied Borteldonk is een van de oudste buurtschappen van Roosendaal.

foto renners BWF 2018 foto renners BWF 2018

Foto's van BWF renners in 2018, op de foto links een typische koers in het buitengebied en op de foto rechts een typisch criteriumrondje in Teteringen. Het is elke zondag weer strijd bij de BWF wedstrijden.Kerninformatie

  permanence en start-/finish

  "Hoeve Zonneland" Zonnelandstraat 6, 4709 RA Nispen
  De permanance en start-/finishlocatie is gelegen aan de Zonnelandstraat. De Zonnelandstraat is eenvoudig via de eerste rotonde van de N262 richting Essen te bereiken. Het is beter om via de tweede rotonde naar de permanence te rijden. In dat geval blijft u met uw wagen buiten het parcours.

  datum wielerronde

  1 september 2019
  aanvangstijden zijn: BWF 50+ om 10:30 uur, BWF 50- om 12:00 uur en amateurs 13:30 uur.

  inschrijfgeld

  50+,50- en amateurs
  Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-. Rugnummers worden iedere wedstrijd opnieuw uitgegeven en dienen derhalve ook iedere wedstrijd opnieuw ingeleverd te worden. Licentiehouders hebben een eigen vast rugnummer.

  Parcours

  100% asfaltronde van 4,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek van de Zonnelandstraat, vervolgens de oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg  parcours Ronde van Borteldonk