Stichting SportFrinten

Theo Hooijenga presteert goed, Peter de Koning nieuwe kampioen veteranen 2.

podium veteranen 2 2018 De als favoriet gestarte kampioen veteranen 2 van 2017, Theo Hooijenga, belandde op 7 september op de Vlasakkers in Amersfoort op plaats 3 van het podium. Na een slopende race met wind en wat druppels regen, wist alleen de sterke luchtmachter Peter de Koning het peloton voor te blijven. Met nog twee ronden te gaan, plaatste hij een demarrage waar niemand antwoord op had en toonde hij zich de sterkste van zo'n 30-tal renners, die met hem streden om het militaire kampioenschap in de categorie V2.Peter werd overtuigend met ruime voorsprong de nieuwe kampioen veteranen 2.

Voor de insiders kwam de overwinning van Peter de Koning niet als een verrassing. De laatste weken liet Peter in de BWF-koersen al zien dat zijn vorm goed was en tijdrijden tot zijn specialiteit behoort. Landmacht collega Rozendaal wist in de pelotonssprint de tweede plaats veilig te stellen en completeert daarmee het podium van de veteranen 2 voor 2018.

Van links naar rechts op plaats 2 Rozendaal van de landmacht, De Koning van de luchtmacht op plaats 1 en Hooijenga van de Koninklijke Marechaussee op plaats 3.MTB tocht grens Nederland / België op 21 september 2018

flyer MTB grenstocht

Nu het wegseizoen op z'n eind loopt, wordt het weer tijd om voorzichtig op de MTB over te schakelen. Met de tocht grens Nederland / België en de tocht op 5 oktober in Veenendaal bereidt het wielerteam KMAR zich voor op de deelname aan de verschillende MTB wedstrijden. In oktober staan voor onze vrienden van het wielerteam KMAR namelijk de eerste belangrijke MTB wedstrijden weer op de kalender. Voor 10 oktober staat het Nationaal Militair Kampioenschap MTB op de rol en twee dagen later organiseert de NPSB het Nationaal Kampioenschap voor politie / KMAR en brandweer in Apeldoorn. Onze grenstocht past mooi in de aanloop naar deze wedstrijden en ook voor onze vrienden die niet aan de kampioenschappen deel mogen of kunnen nemen, is het beslist een tocht die de moeite waard is om gereden te worden.
Op vrijdag 31 augustus 2018 Rondje Zeelandbrug

flyer rondje Zeelandbrug Zowel in het voor- als najaar is het rondje Zeelandbrug een geliefde uitdaging voor de wielerliefhebbers in de zuidelijke regio's. Ook dit jaar staat het rondje op de wielerkalender van het KMAR wielerteam en zijn gastrenners na aanmelding van harte welkom bij deze tocht. Inschrijven kan via Strava (club SportFrinten) of per mail (zie flyer rechts).

Een extra motivatie om deel te nemen moet er zijn voor de wielerliefhebbers van Defensie. Op vrijdag 7 september 2018 vindt in Amersfoort op de Bernhardkazerne (Wuytierslaan 198, 3818 LN Amersfoort) de jaarlijkse militaire kampioenschappen plaats. Inschrijven kan tot uiterlijk 2 weken voor het kampioenschap via de website van Defensie en oud gedienden kunnen inschrijven via de website van Het Veteraneninstituut (www.veteraneninstituut.nl). Een laatste duurtraining kan geen kwaad om goed voorbereid aan de start te staan.Schrijf nu in voor zowel het kampioenschap als ook voor het rondje Zeelandbrug.

Op vrijdag 6 juli 2018 Rondje Hollandsch Diep

Het rondje Hollandsch Diep kon vorig jaar niet doorgaan. Laten we hopen dat het weer en het aantal aanmeldingen dit jaar zorgen voor een prachtige tocht door Brabant en Zuid Holland. Aanmelden kan per mail bij de Stichting SportFrinten op tochtderfrinten@gmail.com . Zorg dat je je op tijd aanmeldt, want we rijden de tocht maximaal met 20 renners.

Kindcentrum De Regenboog gaat in zee met Stichting SportFrinten

Roosendaal / Oudenbosch - Op 27 juni sluit kindcentrum De Regenboog het schooljaar weer af met de bekende eindejaarsactiviteiten voor groep 8. Eén van de activiteiten die plaats gaat vinden, is een fietstocht die met een omweg van Oudenbosch naar Ossendrecht gaat, waar groep 8 de afsluiting van het schooljaar gaat vieren.

Groep 8 De Regenboog Het initiatief van De Regenboog om met een fietstocht te starten, bleef niet onopgemerkt bij de Roosendaalse Stichting SportFrinten. Eén van de doelstellingen die de stichting nastreeft, is namelijk om de breedtesport in zijn algemeenheid te stimuleren. Het in beweging krijgen van de jeugd hoort daar zeer zeker bij. Het spreekwoord luidt niet voor niets jong geleerd, is oud gedaan. Het verzoek van de stichting om bij deze activiteit aan te mogen haken, heeft er in geresulteerd, dat de fietstocht van De Regenboog de naam mee krijgt van “Tocht der Frinten”. Een verwijzing naar de wielertoertocht, die jaarlijks door de Stichting SportFrinten op de derde woensdag in mei wordt georganiseerd.

Net als bij de wielertoertocht krijgen de leerlingen, die aan de fietstocht deelnemen, een herinneringsmedaille. Herinnert de medaille bij de wielertoertocht hoofdzakelijk aan de mooie tocht die gereden is, bij de leerlingen zal het met name een herinnering zijn aan de afsluiting van een fantastische schoolperiode. Ook het afscheid van alle leerkrachten, die door de jaren heen bij hebben gedragen aan een onvergetelijke basisschooltijd, zal eerder kleven aan de medaille dan de fietstocht. De Stichting SportFrinten realiseert zich dat, maar hoopt toch dat dit extra complimentje bijdraagt aan de beeldvorming bij de jeugd, dat bewegen leuk is en wat leuk is, wil je graag een plaatsje in je leven geven. Voorlopig gaat het om een eenmalig initiatief, maar als het wederzijds bevalt, is een herhaling niet ondenkbaar.

Op vrijdag 1 juni 2018 pop up heuvelrit in Limburg

wielerteam KMar Op de eerste van de volgende maand gaan we weer samen met het wielerteam Koninklijke Marechaussee naar Limburg. We verzamelen om 09:00 uur bij de Amstel Gold Race Experience en vertrekken om 09:30 uur voor een rit door Zuid Limburg.

Voor meer informatie kunt u terecht op Strava. Onder het tabblad ontdekken moet u clubs aanklikken en bij de zoekopdracht SportFrinten ingeven om onze club te vinden.                                                                      

Eerste Tocht der Frinten een sportief succes

medaille Tocht der Frinten Op woensdag 16 mei 2018 is de eerste editie van de Tocht der Frinten verreden. Er was een redelijke opkomst en het weer was ideaal voor een toertocht. De paar spatjes regen die kort na de start uit de hemel op de deelnemers neerdaalden, maakten weinig indruk.De kersverse wethouder sport van Rucphen, Martien de Bruijn, gaf het startsein aan de deelnemers van de twee langste afstanden. Hij deed dit geheel in stijl in zijn racetenue. Martien de Bruijn, zelf geen onverdienstelijk coureur, gaf aan dit jaar vanwege zijn agenda niet deel te kunnen nemen, maar voor volgend jaar is het zeker de bedoeling dat hij zich aansluit bij het deelnemersveld. De wielertoertocht kende ook een pechvogel die kort na vertrek ten val kwam en zich lelijk aan de schouder blesseerde. Gelukkig bleef het bij dit ene incident en kon de EHBO verder de verbandoos gesloten houden.

Volg SportFrinten op Facebook en like onze pagina

Door op de facebookknop te drukken, gaat u naar onze facebookpagina. Naast informatie over onze activiteiten, kunt u daar ook kennis nemen van alles wat ons verder nog bezig houdt.

Volg ons op Facebook en voel u vrij om te reageren met tips en commentaar.
Facebook SportFrinten

Stichting SportFrinten krijgt steun van RKVV Schijf

welkom RKVV Schijf

Ook de voorzitter van RKVV Schijf streeft er naar om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Vertrekkend vanuit die gedachte is er het afgelopen jaar een vruchtbare samenwerking onstaan waarbij niet alleen gebruik wordt gemaakt van de accomodatie van de voetbalvereniging, maar ook van de vrijwilligers die zich graag en met volle inzet storten op het vrijwilligerswerk ten behoeve van de Stichting SportFrinten. Ook voor de tweede editie van de Tocht der Frinten wordt de samenwerking voortgezet. Korte lijntjes en blind vertrouwen in elkaar maakt het werken met elkaar tot een feest.

Theo Hooijenga, kampioen veteranen 2 defensie, gaat 2 heuvelritten in Limburg organiseren

kampioen Theo Hooijenga

De sinds september regerend militair kampioen gaat twee heuvelritten in Limburg organiseren. De eerste rit wordt verreden op 4 mei 2018 en de tweede rit op 1 juni 2018. De eerste rit gaat hoofdzakelijk door het wat vlakkere noordelijke deel van de provincie Limburg en de rit van 1 juni door het meer geaccidenteerde zuidelijke deel van Limburg. Beide ritten worden georganiseerd als een variant op het pop up principe. Iedereen mag meedoen tot het aantal van maximaal 20 deelnemers is bereikt. Aanmelden kan per mail op het e-mailadres tw.hooijenga@mindef.nl .