Stichting SportFrinten

Sponsor Van Wely geeft in 2021 naam aan BWF ronde in Roosendaal


foto Diederik Optiek Van Wely


Vanaf het eerste jaar dat de stichting actief is, worden we al gesponsord door oogzorgcentrum Van Wely in Roosendaal. Als echte wielerliefhebber steunt Diederik van der Heijden (foto boven) onze stichting. Diederik doet dit niet omdat hij er zoveel exposure door heeft gekregen, maar omdat hij voor 100% achter onze doelstelling staat. Ook Diederik wil mensen in beweging krijgen en houden en dan liefst met fantastische wielerevenementen. Zelf is hij ook niet vies van een lange rit in het zadel. In 2018 was Diederik met vrienden en collega's van de partij bij onze eerste Tocht der Frinten in Schijf. Nu 3 jaar later eren wij als stichting onze sponsor van het eerste uur en koppelen de naam van zijn zaak met veel genoegen aan onze BWF ronde in Roosendaal. Onder de naam BWF ronde van Van Wely Roosendaal zal de eerste editie op 11 april in Roosendaal verreden worden, althans voorzover eventuele coronamaatregelen geen roet in het eten gooien. Lukt het dit jaar niet om de ronde te verrijden, dan staat de afspraak dat we er volgend jaar met dezelfde energie als dit jaar voor zullen gaan om de organisatie rond te krijgen. Ziet u dat echt niet zitten, dan wordt het tijd dat u voor een bril naar Van Wely gaat. Aan keuze geen gebrek in zijn fantastische winkel op de Markt in Roosendaal.

Ook in 2021 geen toertochten van Stichting SportFrinten


Door de aanhoudende coronapandemie en de te verwachten derde coronagolf in maart/ april van de Britse mutant van het virus, is in overleg met de Sportcommissie KMar besloten om een eind te maken aan alle onzekerheid en vroegtijdig af te zien van de organisatie van de toertochtedities van 2021. Dit besluit is mede ingegeven door de verwachting dat er tegen die tijd nog maar een klein deel van de bevolking gevaccineerd zal zijn en een groot deel van de coronamaatregelen nog van kracht zullen zijn. Omdat de situatie in maart tijdens de derde golf naar verwachting niet veel anders zal zijn dan in maart 2020 is het ook maar de vraag of er überhaupt wel evenementen georganiseerd mogen worden. Ook speelde de veiligheid van de deelnemers en medewerkers een belangrijke rol bij het genomen besluit. De toerrijders die reeds ingeschreven hadden voor de editie van 2020, die verschoven is naar 2021 en nu dus naar 2022 worden apart met een brief per mail geïnformeerd en krijgen wederom de mogelijkheid, nu de tochten weer naar achter verschuiven, om hun inschrijfgeld retour te vragen. We zien uit naar het einde van de pandemie en het moment dat we elkaar weer kunnen treffen bij een gezellig wielerevenement in den lande.

BWF ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk was een groot succes


podium 50+ in 2020
Foto: Het podium 50+ met Koen de Bosscher als winnaar van de wedstrijd en de leidersprijs geschonken door Peet's Bloemenshop.


Op zondag 20 september 2020 is met groot succes de BWF ronde van Peet's Bloemenshop op Borteldonk verreden. De uitgebreide voorbereiding door zowel de BWF als de Stichting SportFrinten wierp duidelijk zijn vruchten af. Daarbij had de organisatie ook nog het geluk dat het uitzonderlijk mooi weer was. Duidelijk was merkbaar dat door de coronapandemie er in Nederland en België bijna geen wedstrijden meer verreden werden. Het deelnemersveld bij alle categorieën was daardoor in Borteldonk uitzonderlijk groot. Zo kende de categorie 50- een deelnemersveld van ruim 70 renners. Het mooie weer zorgde er ook voor dat veel toevallige passanten op de gewone fiets bij de wedstrijden bleven hangen om het koersverloop te volgen. Het koersverloop werd bij alle categorieën door onze Belgische wielervrienden gedicteerd. Ze wisten in grote getalen het grensdorp Nispen te vinden. Het was dan ook niet vreemd dat de eerste winnaar van de dag met voorsprong een Belgische coureur was. Niemand had toen nog verwacht dat aan het eind van de dag alle winnaars Belgen zouden zijn. De uitslagen van de categorieën was als volgt.

Bij de 50+ werd Koen de Bosscher uit Kalken (B) de winnaar, bij de 50- Kris Herremans uit Wuustwezel (B) en bij de amateurs was het Jeroen Das ook uit Wuustwezel (B).
De Stichting SportFrinten kijkt terug op een geslaagd wielerfeestje en dankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Alleen ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk staat nog op de kalender voor 2020 en de vergunning voor de ronde is reeds aangevraagd


afbeelding Peet's Bloemenshop Alle voor dit jaar geplande activiteiten van de sportfrinten, m.u.v.de ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk, zijn als gevolg van de pandemie komen te vervallen. De vraag is of de ronde van Borteldonk in Nispen hetzelfde lot te wachten staat. De regering heeft de maatregelen om de pandemie te bestrijden per 1 juli 2020 versoepeld. Was dit niet gebeurd, dan was de ronde voor zeker niet verreden. Plots is de vraag nu voor ons actueel of de wielerbonden voor de resterende maanden van het wielerseizoen 2020 met een aangepaste wielerkalender komen. Probleem is dat het virus er nog gewoon is en de 1,5 meter maatregel nog steeds de samenleving beheerst. Eerder leek het erop, dat de Brabantse Wieler Federatie er voor zou kiezen om in 2020 geen wedstrijden meer te laten verrijden. Nu er twee extra wedstrijdmaanden bijkomen, slaat de twijfel bij het bestuur van de BWF toe. Wat is wijsheid? Wie het weet, mag het zeggen. De Stichting SportFrinten, als organisator van twee BWF wedstrijden, wacht de beslissing van de BWF af en is reeds begonnen met de organisatie van de ronde van Borteldonk. Het bestuur van onze stichting heeft besloten om het doorgaan van de wielerronde af te laten hangen van het besluit van de BWF. Krijgen we groen licht, dan gaan we al het mogelijke doen om het succes van 2019 te herhalen. Gelet op alles wat gespeeld heeft, gaat het in ieder geval dit jaar niet meer lukken om de ronde met een extra categorie (wedstrijd uniformdiensten) uit te breiden. Dat schuift in ieder geval door naar de wedstrijd van 2021.

In oktober kan er weer gestemd worden voor RABO Clubsupport


afbeelding RABO Clubsupport RABO Clubsupport onderschrijft het belang van clubs en verenigingen voor de leefbaarheid van dorpen en steden en het welbevinden van de inwoners. Om die reden stelt de Rabobank 150.000 € beschikbaar om verenigingen en stichtingen uit onze regio bij hun maatschappelijke activiteiten te ondersteunen. Bent u lid van de Rabobank, dan mag u meebeslissen hoe dit bedrag over de deelnemende organisaties wordt verdeeld. U mag in de periode van 5 t/m 25 oktober de u toegewezen stemmen uitbrengen op de deelnemende clubs en verenigingen. Het door de Rabobank beschikbaar gestelde bedrag wordt door het aantal uitgebrachte stemmen gedeeld en op die manier wordt vastgesteld wat het door de club of vereniging ontvangen aantal stemmen waard is (het bedrag wat als clubsupport door de Rabobank wordt uitgekeerd). De Stichting SportFrinten neemt ook dit jaar weer deel aan de Clubsupport actie van de Rabobank en hoopt natuurlijk dat veel leden van de Rabobank de stichting steunen met hun stem. Op onze website kunt u lezen wat voor laagdrempelige evenementen we allemaal in de regio op touw zetten. Doe mee aan RABO Clubsupport en breng uw stem uit op Stichting SportFrinten.

Sponsor Elegante Olifant staat garant voor unieke geboortecadeautjes


foto tas sportfrinten Elegante Olifant is dé webshop als het gaat om orginele kraamcadeau's. De webshop wil dan ook niet alleen spullen aanbieden waarvan zij denken dat het leuk is om te krijgen, maar hun missie is om meer mensen te stimuleren om zelf een uniek cadeau samen te stellen. Zij denken dan ook graag mee met de klanten en helpen hen graag om dat te creëren wat zij leuk vinden. Met de prijzen die zij u in rekening brengen, blijft het leuk om iemand spontaan bij een unieke gebeurtenis met een presentje te verrassen. Tevens is het mogelijk om de bestelling direct (naar bijvoorbeeld kersverse ouders) als cadeautje op te sturen. Om van heel het assortiment een goed beeld te krijgen, raad ik u aan om de website van Elegante Olifant te bezoeken, want ook bedrijfskleding en - tassen voorzien zij graag van uw logo, zoals ze dat ook voor onze stichting hebben gedaan (zie foto). Elegante Olifant vindt u onder www.eleganteolifant.nl of www.deeleganteolifant.nl

Afgelasting van alle Tochten der Frinten 2020


foto coronavirus In navolging van veel andere evenementen, heeft ook de stichting SportFrinten met pijn in het hart moeten beslissen om alle toertochten dit voorjaar af te gelasten. Daarmee geeft de stichting gehoor aan de adviezen die worden gegeven op de websites van gezaghebbende organisaties.De regering tempert de uitbraak van de epidemie om te voorkomen dat de IC’s het niet aan kunnen. Dit wil zeggen dat de duur van de epidemie zeker tot de zomervakantie aan zal houden. Veel profwedstrijden zijn tot dat moment al gecanceld en de KNWU geeft advies om niet samen te trainen en zeker geen zware trainingen te doen waarmee je je immuunsysteem belast. Medisch is het advies om in het belang van de volksgezondheid geen evenementen te houden, zeker niet waar mensen uit verschillende windstreken worden samengebracht. Tevens geldt het advies om met kwetsbare groepen extra alert te zijn (denk aan de oudere deelnemers en vrijwilligers). De kans is ook aanwezig dat tegen die tijd vrijwilligers en organisatoren getroffen zijn door het virus of dat de wil ontbreekt om zich als vrijwilliger bloot te stellen aan besmetting tijdens het evenement. Verder zijn er tal van onzekerheden door de maatregelen die nu gelden en mogelijk nieuwe maatregelen die in de toekomst gaan gelden. Zo houden ook de samenwerkende organisaties (sportverenigingen en defensie) er eigen preventiemaatregelen op na en gelden voor de doortocht in België andere voorwaarden dan in Nederland (als we de grens nog over mogen tegen die tijd). Kortom, de toertochten handhaven in het voorjaar is geen optie en verplaatsen van 3 toertochten naar het najaar is voor ons op zo'n korte termijn geen haalbare kaart.

Wat betekent dit voor degenen die al hebben ingeschreven? Wat ons betreft, handhaven wij de inschrijving. Daarmee helpt u ons ook door dit voor ons nu al moeilijke jaar heen. Uw inschrijving tillen wij dan over het jaar heen en u bent ingeschreven voor de Tochten der Frinten editie 2021. De insteek is dat dan in de maanden april, mei en juni de tochten zoals dit jaar gepland, verreden worden. De precieze datum van iedere afzonderlijke tocht moeten we nog afstemmen met alle betrokken partijen, maar volgt zo spoedig mogelijk. Heeft u liever uw inschrijfgeld retour, dan kan dat natuurlijk ook. Stuur dan een mailtje naar info@sportfrinten.nl met uw inschrijfcode, naam en bankrekeningnummer en vermeld als onderwerp terugboeking inschrijfgeld.

Is het dan ook mogelijk om nu al voor 2021 in te schrijven? Ja, we laten de inschrijving geopend voor iedereen die om ons te steunen nu al in wil schrijven voor de editie van 2021. Zo snel als mogelijk wordt de tekst bij de tochten aangepast naar de juiste datum in 2021.

Het Wielercomité Nispen organiseert op zaterdag 7 maart de Strade Nisipa.

Het Wielercomité Nispen organiseert op zaterdag 7 maart de Strade Nisipa. Een testevenement voor een unieke wielerdag. Een combinatie van afzien als een flandrien op de mooiste en meest uitdagende weggetjes van de Zuidwesthoek, lekker eten en drinken en Matthieu van der Poel aanmoedigen tijdens de Strade Bianche. En dat in het gezelschap van gezellige wielerliefhebbers. De Strade Nisipa wordt in de vorm van een rally verreden. Dat houdt in dat het grootste deel van de 116 km aan een tempo van maximaal 30 km gemiddeld samen wordt gereden. Er zijn daarnaast een aantal klassementsproeven waar je kunt laten zien wat je in je mars hebt. Deelnemen kan in principe met zowel mountainbikes, cyclocrossfietsen als racefietsen mits deze voorzien zijn van minimaal 25 mm brede lekbestendige banden. Mountainbikers zullen wat meer afzien op het asfalt maar hebben net als de cyclocrossers voordeel op de wat meer geaccidenteerde stroken.


Omdat het een testeditie is, is er maximaal plaats voor een dertigtal deelnemers. Opgeven kan via wielernispen@hotmail.com of 06-23930173. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel vraagt het wielercomité om ze te voorzien van eerlijke feedback zodat zij kunnen beoordelen of hun test geslaagd is. De tijdsindicatie voor de start is 09.00 uur en het programma zal rond 16.00 uur afgelopen zijn. Het wielercomité garandeert dat je moe maar voldaan naar huis gaat. Heb je vragen, schroom niet om het wielercomité te benaderen op het boven genoemde mailadres of telefoonnummer. Deelname is op eigen risico.

Hoofdsponsor gaat onder nieuwe naam verder.


Logo Super DichtbijHet geleidelijk verdwijnen van de winkelformule bekend onder de naam Attent, zorgde er voor dat onze hoofdsponsor een belangrijk besluit moest nemen. De keuze was overstappen en aansluiting zoeken bij een andere formule of op eigen benen verder. Uit de nieuwe naam van onze hoofdsponsor kunt u opmaken dat voor het laatste is gekozen. Voor de bedrijfsvoering heeft dit grote gevolgen. Zo kan er niet langer meegelift worden met acties van een landelijke keten en diende een eigen formule en pakkende winkelnaam ontwikkeld te worden. Zo ontstond er ook ruimte om accenten te leggen en diensten te verlenen waar dat voorheen niet kon door de beperkingen van de winkelformule waarbij de winkel was aangesloten. Voor de klant verandert er weinig. Alle vertrouwde producten en in het bijzonder de producten waar in het dorp veel vraag naar is, liggen in overvloed in de schappen. Ook het personeel is onverminderd vriendelijk en in hun nieuwe outfit maken ze iedereen graag wegwijs in de nieuw ingerichte winkel. Wij wensen onze hoofdsponsor veel succes met zijn Super Dichtbij.

Jaarvergadering Brabantse Wieler Federatie op 18 januari 2020 in teken 50-jarig jubileum.


foto jubileumboek BWFMet een select groepje organisatoren, renners, medewerkers en bestuursleden werd er op zaterdag 18 januari 2020 vergaderd in het clubgebouw van WV Breda. Na berichten van de secretaris en penningmeester dat het wel goed zit met zowel de voorbereiding van alle activiteiten die in 2020 in het kader van het 50 jarig bestaan plaats gaan vinden, als ook met de financiën, kwamen we na de pauze tot de kern van de vergadering. De evaluatie van het wedstrijdprogramma gaf ons inzicht over de opkomst van de renners gedurende het jaar 2019. Er werd gespeculeerd over de verschuivingen die we zagen in relatie tot voorgaande jaren. Er werd gesproken over het wegvallen van de categorie 40+ bij de TMZ en het verzoek van de TMZ om de gehele nieuwe D-categorie waarmee de TMZ gaat werken de mogelijkheid te bieden om bij de BWF aan wedstrijden 50- deel te laten nemen. De vergadering stemde in met het verzoek van de TMZ mede omdat zowel de TMZ als BWF toeziet op het doorschuiven naar de amateurs van renners die binnen de D-categorie excelleren. Tevens werd door de vergadering besloten om de categoriën van de BWF gelijk te houden aan 2019. De enige kleine verandering ten opzichte van 2019 is de licentieprijs van de BWF. In navolging van andere bonden verhoogt ook de BWF de licentieprijs met 5€ en blijft, ondanks de prijsverhoging, nog steeds relatief goedkoop in verhouding tot de prijs voor licenties van de andere bonden. Afsluitend werd gesproken over de wedstrijdkalender. Als alles meezit, worden er zoveel wedstrijden door lokale organisatoren georganiseerd dat enkel de trainingsritten op Breda Moleneind verreden worden. De Stichting SportFrinten draagt daar mede aan bij door niet alleen in Nispen, maar ook in Roosendaal een BWF wedstrijd te organiseren. Afsluitend werd nogmaals reclame gemaakt voor het prachtige jubileumboek wat ter ere van het 50 jarig bestaan van de BWF is verschenen. Het boek is te koop voor 15€.