Stichting SportFrinten

Het jaarprogramma voor 2020 van de Stichting SportFrinten.

Voor 2020 heeft de stichting wederom een erg ambitieus programma opgesteld. Met drie toertochten en 2 wielerwedstrijden vervelen we ons zeker niet in 2020. Met de organisatie van meerdere grote evenementen in de wielerregio West Brabant, tonen wij onze verbondenheid met deze regio. Met de activiteiten buiten de regio maken we duidelijk dat het ons om de sport gaat en die kent geen geografische grenzen. Wat gaat er wanneer gebeuren?Er komen drie "Tochten der Frinten":


Hoewel iedere tocht op zichzelf staat, zijn de drie toertochten net als vorig jaar toch met elkaar verbonden. De deelnemers die kans zien aan alle drie de tochten deel te nemen, verdienen de titel "Master der Frinten 2020" en ontvangen daarvoor een aparte waardering in de vorm van een masterinsigne. In 2020 organiseren we 3 opeenvolgende maanden een toertocht. In april gaan we naar Apeldoorn, in mei starten we in Schijf en in juni sluiten we af met Alblasserwaard.

foto start Tocht der Frinten Alkblasserwaard 2019
15 april 2020
"Tocht der Frinten" in Apeldoorn (zie tabblad Tocht der Frinten Apeldoorn)

20 mei 2020
"Tocht der Frinten" in Schijf (zie tabblad Tocht der Frinten in Schijf)

17 juni 2020
"Tocht der Frinten" in Alblasserwaard (zie tabblad Tocht der Frinten Alblasserwaard).


Het is een drieluik aan fantastische toertochten en door deel te nemen, steun je ook nog een goed doel.In 2020 BWF koersen in Nispen en Roosendaal:


logo Brabantse WielerfederatieDit jaar gaan we voor twee wielerwedstrijden in de regio West Brabant. Beide wedstrijden staan open voor de categorie renners 50+, 50- en amateurs.
Op zondag 12 april 2020 organiseren wij in samenwerking met de Brabantse Wieler Federatie (BWF) een wielerronde in Roosendaal en op 20 september de tweede Ronde van Borteldonk in Nispen. Het wordt onze bijdrage aan de wielerzomer van de gemeente Roosendaal. Het is zelfs zo, dat we overwegen de Ronde van Borteldonk uit te breiden met een extra categorie. Bij voldoende aanmeldingen, willen we graag een aparte categorie defensie, politie en justitie laten vertrekken. We moeten dit dan wel organisatorisch en financieel rond zien te krijgen. Wilt u ons daarbij helpen en heeft u gerichte voorstellen, neem dan beslist contact met ons op om het proces voor ons te versnellen.


Naast de evenementen voor het grote publiek richten we ons door het jaar heen ook op activiteiten voor specifieke doelgroepen en houden we pop up tochten, die we met name via STRAVA aankondigen. We zijn op STRAVA te vinden als Club SportFrinten.

Het goede doel voor 2020 wordt in samenspraak met de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis op korte termijn gepubliceerd.