Stichting SportFrinten

Het jaarprogramma voor 2019 van de Stichting SportFrinten.

Voor 2019 heeft de stichting een erg ambitieus programma opgesteld. Met drie toertochten en 1 of 2 wielerwedstrijden vervelen we ons zeker niet in 2019. Met de organisatie van meerdere grote evenementen in de wielerregio West Brabant, tonen wij onze verbondenheid met deze regio. Met de activiteiten buiten de regio maken we duidelijk dat het ons om de sport gaat en die kent geen geografische grenzen. Wat gaat er wanneer gebeuren?Er komen drie "Tochten der Frinten":


Hoewel iedere tocht op zichzelf staat, zijn ze toch met elkaar verbonden. De deelnemers die kans zien aan alle drie de tochten deel te nemen, verdienen de titel "Master der Frinten 2019" en ontvangen daarvoor een aparte waardering. Het gaat in 2019 over de volgende tochten.

foto start Tocht der Frinten 2018
17 april 2019
"Tocht der Frinten" in Apeldoorn (zie tabblad Tocht der Frinten Apeldoorn)

15 mei 2019
"Tocht der Frinten" in Schijf met waarschijnlijk na de middag een gratis familiefietstocht gericht op de lagere schooljeugd (zie tabblad Tocht der Frinten in Schijf)

28 augustus 2019
"Tocht der Frinten" in Alblasserwaard (zie tabblad Tocht der Frinten Alblasserwaard).


Het is een drieluik aan fantastische toertochten en door deel te nemen, steun je ook nog een goed doel.Er komt een BWF koers in Nispen:


logo Brabantse WielerfederatieNieuw voor onze stichting is het organiseren van een wielerwedstrijd voor de categorie renners 50+, 50- en amateurs. Op zondag 1 september 2019 organiseren wij in samenwerking met de Brabantse Wieler Federatie (BWF) de Ronde van Borteldonk in Nispen. Het wordt onze bijdrage aan de wielerzomer van de gemeente Roosendaal. Het is zelfs zo, dat we ook graag een 2e wielerronde in de regio op de kaart willen zetten. We moeten dit dan wel organisatorisch en financieel rond zien te krijgen. Wilt u ons daarbij helpen en heeft u gerichte voorstellen, neem dan beslist contact met ons op om het proces voor ons te versnellen.
Naast de evenementen voor het grote publiek richten we ons door het jaar heen ook op activiteiten voor specifieke doelgroepen en houden we pop up tochten, die we met name via STRAVA aankondigen. We zijn op STRAVA te vinden als Club SportFrinten.

Het goede doel voor 2019 is de afdeling Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) van Groenhuysen in Roosendaal.

Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) trekt een grote wissel op iemands leven. Vanaf april 2019 biedt Groenhuysen huisvesting speciaal voor deze groep mensen. Uit de cijfers blijkt dat de groep mensen met niet-aangeboren hersenletsel groter en groter wordt.

Een auto-ongeluk, een sportongeval, een beroerte, een hersentumor of een klap op het hoofd kan zomaar leiden tot niet-aangeboren hersenletsel. Niet-aangeboren hersenletsel kan kortom allerlei oorzaken hebben. Zo divers als de oorzaak kan zijn, zo divers zijn ook de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Daarom vraagt NAH een specialistische aanpak.

logo Groenhuysen Met de nieuwe NAH-afdeling in Wiekendael biedt Groenhuysen ouderen met NAH mogelijkheden om op eigen wijze het allerbeste uit hun dag te kunnen halen. Dat doen ze door een brede dienstverlening aan te bieden, variërend van zorg en behandeling tot alle denkbare ondersteuning, afhankelijk natuurlijk van de behoefte van de bewoner. Denk bij ondersteuning aan gespreksgroepen over verlies en rouwverwerking, cognitieve therapie, koken (motoriek), beweegtherapie en het bieden van structuur. De nieuwe NAH-afdeling van Groenhuysen doet er samen met de bewoner en familie alles aan om de vaardigheden zo veel mogelijk te behouden en waar mogelijk uit te breiden.

De Stichting SportFrinten wil graag bijdragen aan een vliegende start van deze nieuwe afdeling van Groenhuysen en hecht veel waarde aan beweegtherapie om de kwaliteit van leven voor deze onfortuinlijke groep medemensen te verbeteren. Voor de therapie kan de stichting niets betekenen, dat is aan de zorgverzekeraars en zorginstelling. Wel kunnen we meehelpen een stimulerende leefomgeving te creëren door bij te dragen aan een gerichte aankleding van deze nieuwe afdeling. Van de opbrengst van onze 3 wielertoertochten zal 1€ per inschrijver naar dit goede doel gaan. Het bedrag zal door het bestuur van onze stichting persoonlijk aan de leiding van de afdeling NAH worden overhandigd. Wilt u extra bijdragen aan ons goed doel voor 2019, dan kan dat. Maak het door u gewenste bedrag over naar onze bankrekening NL15 RABO 0326 7350 70 ten name van Stichting SportFrinten onder vermelding van goed doel NAH.