Stichting SportFrinten

Het bijgestelde jaarprogramma voor 2021 van de Stichting SportFrinten.

Voor 2021 hebben we onze ambities bij moeten stellen. De aanhoudende pandemie geeft weinig hoop dat er de komende maanden ruimte is voor het organiseren van wielertoertochten. Om die reden hebben we onze ambitie om dit jaar naast 2 wielerwedstrijden ook nog 3 wielertoertochten te organiseren laten varen. We vestigen nu onze hoop op de organisatie van onze wielerwedstrijden. Vorig jaar is het ons gelukt om in september met de nodige aanpassingen en een uitgebreid coronaprotocol onze BWF ronde van Peet's Bloemenshop in Borteldonk met veel succes te organiseren. Of het dit jaar gaat lukken om wedstrijden te organiseren, is koffiedik kijken. Als organiserende stichting zijn we afhankelijk van veel betrokken partijen zoals de gemeente voor de benodigde vergunningen en de Brabantse Wieler Federatie (BWF) als partner bij de wedstrijden. Wat gaat er wanneer gebeuren als er ruimte is om iets te organiseren?Er worden sowieso geen "Tochten der Frinten" in 2021 verreden:


We laten de mogelijkheid open om in te schrijven voor de tochten van 2022. Inschrijven geeft hoop op wat na de pandemie weer mogelijk wordt en geeft de stichting ook een extra steuntje in de rug in deze ook voor de stichting donkere tijden. We willen snel weer terug naar de situatie zoals op de foto van de start in Alblasserwaard is vastgelegd.

foto start Tocht der Frinten Alkblasserwaard 2019In 2021 BWF koersen in Nispen en Roosendaal:


logo Brabantse WielerfederatieDit jaar zetten we toch weer in op twee wielerwedstrijden in de regio West Brabant. Beide wedstrijden staan open voor de categorie renners 50+, 50- en amateurs.
Op zondag 11 april 2021 organiseren wij, als corona ons de ruimte laat, in samenwerking met de BWF de BWF ronde van Van Wely Roosendaal en op 19 september de BWF ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk in Nispen. De kans is groot dan één of beide rondes niet verreden kunnen worden, maar zeker is, dat als je niet begint met organiseren, er voor zeker geen wedstrijden zullen komen. Wat u ook op zal vallen, is dat we het logo BWF 50 jaar hebben laten staan. De BWF bestond in 2020 50 jaar, maar het was onmogelijk om het jubileumwedstrijdprogramma te verrijden. Tot het moment dat dit wel is geschied, handhaven wij het jubileumlogo, omdat we graag uitzien naar het moment dat het verrijden van dit wedstrijdprogramma weer mogelijk is.


Naast de evenementen voor het grote publiek richten we ons door het jaar heen ook op activiteiten voor specifieke doelgroepen en houden we pop-up tochten, die we met name via STRAVA aankondigen. De geldende (corona)richtlijnen bepalen wat, wanneer mogelijk is. We zijn op STRAVA te vinden als Club SportFrinten.

Geen goed doel voor 2021 in verband met doorschuiven wielertoertochten.


Door het doorschuiven van de toertochten, ontvangt de stichting geen substantieel bedrag aan inschrijfgelden en is het niet mogelijk om gelden vrij te maken voor het goede doel. Op dit moment gebruikt de stichting de beschikbare financiële middelen om de pandemie door te komen en na de pandemie weer evenementen te kunnen organiseren.