Stichting SportFrinten

Op 15 mei 2019 gratis gezinsfietstocht met name voor de midden en bovenbouw van de basisscholen in de regio.bord Schijf Om het fietsfeest in Schijf compleet te maken, organiseren we naast de "Tocht der Frinten" in Schijf ook een gezellige gezinsfietstocht. Bij de gezinsfietstocht gaat het erom dat jong en oud samen in beweging komen en er gezellig op uit trekken om lekker een rondje te fietsen. Verdwalen is niet mogelijk. De routes zijn uitgepijld en in vogelvlucht zijn we nooit meer dan 10 kilometer van Schijf verwijderd. De twee routes die gereden kunnen worden, zijn zodanig gekozen dat iedereen, afhankelijk van de route die men kiest, met 1,5 tot 2 uur weer terug kan zijn op sportpark de Zoek in Schijf. Daar is na het fietsen in de kantine van RKVV Schijf volop gelegenheid om nog even wat te zitten en na te praten over de tocht. Bij aanmelding voor de fietstocht krijgt iedere deelnemer een bonnetje mee. Bewaar dit bonnetje goed, want na aankomst kun je namelijk in de kantine zien of er op jouw bonnetje een prijsje is gevallen. Als dat zo is, heb je extra geluk want bij inlevering van het bonnetje krijgt iedere deelnemer sowieso een lekker bakje soep om de fietstocht mee af te sluiten.

fietsende kinderenDe gezinsfietstocht mag gereden worden op een racefiets, een gewone fiets en, door de volwassenen die de kinderen begeleiden, zelfs op een elektrische fiets. Op wat voor fiets je de tocht ook gaat rijden, zorg dat je fiets goed is onderhouden en je veilig de route af kunt leggen zonder brokken te maken. Gedraag je als een "heer in het verkeer" en houd je aan de verkeersregels. Al is het voor de gezinsfietstocht niet verplicht, toch raden we alle deelnemers aan om zoveel mogelijk met een helm op te fietsen. Om veiligheidsredenen, stellen we als verplichte voorwaarde dat er op elke max. 5 kinderen een volwassen begeleider meefietst. We verwachten van de begeleiders dat ze zich als coach van de jonge verkeersdeelnemers gedragen en ons helpen de jeugd enthousiast te maken voor bewegingsactiviteiten. Gaat er onderweg toch iets fout en kan er niet verder worden gefietst, dan is er nog geen man over boord. Bel het noodnummer van de organisatie (0682530059) en samen bedenken we een oplossing voor het probleem.

foto bord RKVV Schijf
We zijn te gast bij de Schijfse voetbalvereniging RKVV Schijf. Vind je fietsen minder leuk dan voetbal, vraag dan na de fietstocht aan de aanwezige vrijwilligers van RKVV Schijf wat je moet doen om een keer vrijblijvend mee te mogen trainen met één van de vele jeugdteams. Je hebt dan in ieder geval al met eigen ogen gezien over wat voor mooie accomodatie deze bloeiende vereniging beschikt!Kerninformatie

  Waar moet je zijn voor de gezinsfietstocht?

  In Schijf op sportpark "De Zoek", Zoeksedijk 6 4721 AT Schijf.
  In de kantine van de voetbalvereniging moet je je melden voor je vertrekt. Je krijgt dan een bonnetje mee en eventueel nog wat uitleg als iets je niet duidelijk is. Er ligt ook een voorbeeld routepijl zodat je kunt zien welke pijlen je moet gaan volgen.

  datum gezinsfietstocht

  15 mei 2019
  Tot 13:30 uur kunnen de deelnemers zich melden. Voor deelnemers die van iets verder weg komen en 's morgens nog school hebben, wordt dit wat haasten. We kijken niet op een minuutje later, maar na kwart voor twee willen we niemand meer laten vertrekken om te voorkomen dat de deelnemers te laat terug zijn in Schijf.

  inschrijven

  De gezinsfietstocht is voor iedereen gratis, maar we stellen het wel op prijs dat je je van te voren inschrijft. Zit je nog op de basisschool, dan moet je ook de naam opgeven van je volwassen begeleider, die dan ook gelijk is ingeschreven voor de tocht.(zie formulier onder aan de bladzijde).
  Dat je je van te voren inschrijft, is voor ons van belang om in te kunnen schatten hoeveel soep er bijvoorbeeld gemaakt moet worden. Ook het registreren van de deelnemers gaat dan veel sneller en dat betekent dat er bij de inschrijving niet lang gewacht hoeft te worden.

  De fietsroutes

  volg de bewijzering van de 105 km route tot anders wordt aangegeven.
  De route voor de gezinsfietstocht volgt een deel van de route die eerder door de deelnemers aan de "Tocht der Frinten" is gefietst. Na zo'n twintig kilometer krijgen de deelnemers aan de gezinsfietstocht de mogelijkheid om te kiezen voor de korte route (rechtdoor naar Schijf waar je dan na in totaal circa 25km weer terug op de "Zoek" bent) of je volgt de lange route en komt na in totaal circa 35km weer terug aan op de "Zoek". De keuze kan onderweg gemaakt worden, al dan niet ingegeven door het weer, de vermoeidheid of fietstempo en verwachte aankomsttijd. Welke route je ook fietst en wat er ook gebeurt, meld je altijd af bij de organisatie en ga niet rechtstreeks naar huis.